SRIP HRANA v okviru Nacionalnega stičišča za senzorične raziskave živil
vabi na
Študijski obisk Inštituta za mlekarstvo in probiotike BF UL,
ki bo v sredo, 10. decembra 2025 ob 9. uri na Inštitutu za mlekarstvo in probiotike (Groblje 3C, 1230 Domžale).
V okviru študijskega obiska si boste lahko ogledali laboratorij Inštituta za mlekarstvo in probiotike in se pobližje spoznali s senzorično analizo mleka in mlečnih izdelkov.
PROGRAM:
8.30-9.00
Registracija in kava
9.00-9.10
Predstavitev Inštituta za mlekarstvo in probiotike znan. svet. dr. Bojana Bogovič Matijašić, asist. dr. Petra Mohar Lorbeg, Inštitut za mlekarstvo in probiotike BF UL
9.10-9.30
Implementacija in vzdrževanje akreditacije metode za izvajanje senzorične analize mleka in mlečnih izdelkov Borut Kolenc, Inštitut za mlekarstvo in probiotike BF UL
9.30-9.45
Ali lahko senzorična analiza vpliva na kakovost mlečnih izdelkov trgovskih blagovnih znamk? doc. dr. Primož Treven, Inštitut za mlekarstvo in probiotike BF UL
9.45-10.00
Kakovost mlečnih izdelkov malih proizvajalcev asist. dr. Petra Mohar Lorbeg, Inštitut za mlekarstvo in probiotike BF UL
10.00-10.30
Teoretični uvod v senzorično ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov asist. dr. Diana Paveljšek, Inštitut za mlekarstvo in probiotike BF UL
10.30-11.30
Senzorično ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov asist. dr. Diana Paveljšek, Borut Kolenc, Inštitut za mlekarstvo in probiotike BF UL
11.30-12.15
Kosilo
12.15-14.00
5. delovno srečanje članov Nacionalnega stičišča za senzorične raziskave živil SRIP HRANA
Povzetek aktivnosti evropskega združenja European Sensory Science Society Pregled aktivnosti stičišča v letu 2025: Testno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov Smernice za senzorično ocenjevanje mlečnih izdelkov Terminološki slovar Predstavitev plana aktivnosti stičišča za leto 2026
*Organizator dogodka si pridružuje pravico do spremembe programa.
Za študijski obisk je na voljo 20 mest.
Rok za prijavo je sreda, 3. december 2025 oziroma do zapolnitve prostih mest. Svojo prijavo pošljite na elektronski naslov: srip.hrana@gzs.si.
Lep pozdrav, dr. Petra Medved Djurašinović, koordinatorka nacionalnega stičišča za senzorične raziskave živil SRIP HRANA
KOTIZACIJA: 50 € + DDV (61 € z DDV)
Plačilo Kotizacijo vsaj dva dni pred izvedbo dogodka nakažete na poslovni račun GZS, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana, odprt pri NLB d.d.,
TRR št. SI56 0292 4001 7841 495 s sklicem 2150-654.
Če se dogodka ne utegnete udeležiti, lahko na študijski obisk pošljete zamenjavo. Odjava od dogodka brez stroškov za prijavitelja je mogoča do srede, 3. decembra 2025. Za odpovedi po tem roku zaračunamo polno kotizacijo.
Dodatne informacije:
Maja Oblak (01/58 98 297; maja.oblak@gzs.si)