Zbornica industrije sejmov in srečanj

Koledar dogodkov


Dogodki so osrčje naše panoge, člani GZS Zbornice industrije sejmov in srečanj pa so ključni člen pri organizaciji sejmov, koncertov, konferenc, srečanj ter vseh drugih vrst dogodkov. V koledarju dogodkov najdete aktualne informacije tako o dogodkih GZS ZISS, kot dogodkih, ki jih pripravljajo in organizirajo naši člani. Koledar vseh dogodkov v letu 2023 je dostopen tukaj >>>


61. AGRA - Mednarodni kmetijsko-živilski sejem

26. - 31. 8. 2023, Gornja Radgona

AGRA predstavlja najnovejše tehnologije pridelave, reje in predelave z vodilnimi svetovnimi blagovnimi znamkami kmetijske in gozdarske mehanizacije ter opreme za živilsko predelavo. Ob njih ponuja vrhunske pridelke, prehranske izdelke, jedi in vina. Država partnerica letošnjega sejma je Indija.

Več informacij >>>


16. Otroški bazar

2. - 3. 9. 2023, Gospodarsko razstavišče

Otroški bazar je popolno družinsko doživetje, ker združuje kombinacijo doživetij za starše in otroke, možnosti nakupov in preizkus najrazličnejših proizvodov zanje, pridobivanje informacij za kakovostno preživljanje prostega časa, kulturnih, športnih in zabavnih dogodkov, udeležbe v nagradnih igrah in še in še!

Je najstarejši in najpomembnejši dogodek za družine, ki bo to leto potekal že šestnajstič. Otroški bazar poteka v začetku šolskega leta, ko se otroci in starši vračajo po sproščujočih počitnicah, in odprte glave iščejo ideje za nakup potrebščin, opreme in ideje, kam vpisati svojega otroka v tekočem šolskem letu.

Vsako leto privabi več in več obiskovalcev, samo v lanskem letu ga je tako obiskalo kar 17.600 obiskovalcev iz vse Slovenije, ki so si lahko ogledali ponudbo in predstavitev kar 275 sodelujočih. V okviru programa je ponudil več kot 100 izobraževalno-ustvarjalnih dogodkov, ki ga je pripravljalo več kot 350 posameznikov!

Več informacij >>>


55. sejem MOS (MOS Dom, MOS Turizem, MOS Tehnika Energetika, MOS B2B, MOS Plus)

13. - 17. 9. 2023, Celjski sejem

Že 55. sejem MOS združuje pet sejmov, vsakega z drugo tematiko: MOS B2B, MOS Dom, MOS Turizem, MOS Plus in MOS Tehnika. Na MOS-u boste našli prave odgovore in rešitve:

  • Pri samooskrbi hrane in energije (ko boste odšli, boste bogatejši za znanje, kako vse to sami pridelati ali pridobiti)

  • Pri gradnji, opremljanju in prenovi vašega doma (z novimi triki in stanovanjsko opremo si boste ustvarili svoj sanjski dom) Pri nakupu strojev in orodja za obrtnike in podjetnike (kot obrtnik ali podjetje boste postali še bolj vrhunski in strokovni, delo pa vam bodo olajšali tudi stroji in roboti)

  • Pri izbiri destinacij, kamor boste potovali (našli boste še neraziskane kotičke, naj svoj račun bodo prišli popotniški strastneži)

  • Pri izbiri hrane ki jo boste poskušali ali doma tudi sami skuhali (kulinarične dobrote vas bodo navdušile, pri tem pa bomo ekološki in zvesti lokalni ponudbi)

Več informacij >>>

 

9. SOBRA - Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja

21. - 24. 9. 2023, Pomurski sejem

Prodorne ponudnike opreme, pripomočkov, storitev, orodij in orožij za spopadanje s sodobnimi tveganji bodo obiskali odločevalci o nabavah in številni pripadniki stanovskih dolžnostnih in prostovoljnih organizacij. Množično jih bodo obiskali tudi vsi tisti, ki želijo odgovorno poskrbeti za samozaščito, varovanje svojih družin, zdravja in premoženja. V neposrednem stiku z razstavljavci se želijo seznaniti z novo ponudbo in pridobiti informacije iz prve roke.

Poslovno, strokovno, stanovsko in civilno javnost bodo poleg najsodobnejših izdelkov privabile na sejem zanimive strokovne razstave, poslovna in strokovna srečanja, izobraževalne prireditve, dinamične predstavitve ter nasveti strokovnjakov.

Več informacij >>>

 

15. Mednarodni sejem zbirateljstva

27. - 29. 9. 2023, Cankarjev dom

Collecta je prireditev, kjer se srečajo evropski zbiratelji in trgovci, ki hranijo in prodajajo dragocene zbirke s področij filatelije, numizmatike, kartofilije, militarije, antikvitet, gramofonskih plošč in zgoščenk, stripov, figuric (Kinder, Pez, Lego), mineralov, fosilov, dragih kamnov ter različnih drugih drobnih zbirk.

Več informacij >>>


22. Festival za tretje življenjsko obdobje

27. - 29. 9. 2023, Cankarjev dom

Festival za tretje življenjsko obdobje je največja prireditev za starejše v Evropi. Prvi Festival za tretje življenjsko obdobje je nastal ob Mednarodnem letu starejših (1999) na pobudo Vlade Republike Slovenije in je potekal pod pokroviteljstvom takratnega predsednika države. V letu 2023 obeležuje 22. obletnico svojega obstoja. Verjamemo, da bomo tudi v letu 2023 izpeljali 22. F3ŽO v top formi, in na ta način tudi proslavili mednarodni dan starejših, ki ga vsako leto slavimo 1. oktobra.

Vrata slovenskega kulturnega hrama, Cankarjevega doma, bodo ponovno brezplačno odprta tri dni, natančneje od 27. do 29. septembra 2023. 22. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

Festival je od samega začetka posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami – ravno zato ves program poteka pod geslom Vsi smo ena generacija! Festival pa je tudi prostor za mednarodno sodelovanje in povezovanje, saj ga vsako leto obiščejo delegacije ter skupine udeležencev iz različnih držav. Za izjemen dosežek štejemo aktivno sodelovanje predstavnikov 9 držav – Italije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Bolgarije, Makedonije, BiH, Srbije, Črne gore oziroma njihovih upokojenskih organizacij – v strokovnem in kulturnem programu.

Festival je v letu 2022 soustvarjalo več kot 3.000 posameznikov najrazličnejših organizacij in predstavnikov družbe. Na dogodku se je zvrstilo več kot 70 kulturnih točk v okviru kulturnega programa, več kot 20 delavnic in predavanj v okviru izobraževalnega programa, 8 strokovnih razprav v okviru strokovnega programa ter predstavitve na razstavnih prostorih. Prepričani smo, da bo tudi v letu 2023 navdušil. 

Več informacij >>>


7. Savinjski Oktoberfest

30. 9. 2023, od 19. do 2. ure, Fontana piv v Žalcu


ECO WAVE - mednarodni B2B sejem za vodo, vodovod in kanalizacijo, ravnanje z odpadki in recikliranje, obnovljive vire energije, kakovost zraka ter okoljske tehnologije

10. - 12. 10. 2023, Gospodarsko razstavišče

Eco Wave je edini B2B sejem v Sloveniji in CEE regiji, ki se ukvarja z okoljskimi tehnologijami. Zasnovan je iz več modulov, tesno povezanih z izzivi, s katerimi se sooča sodobni svet: voda in kanalizacija, ravnanje z odpadki in recikliranje, komunalna oprema, kakovost zraka, obnovljiva energija, dekontaminacija tal, okoljske tehnologije, e-mobilnost, pametna mesta, analiza in laboratorij tehnike in IKT. ECO WAVE bo predstavil najnovejše izdelke, napredne tehnologije in inovacije v posameznih segmentih.

Več informacij >>>


CleanME - mednarodni B2B sejem za industrijsko in komericalno čiščenje ter vzdrževanje

10. - 12. 10. 2023, Gospodarsko razstavišče

CleanME je B2B sejem za industrijsko, komercialno in gospodinjsko čiščenje in vzdrževanje, edini dogodek v Sloveniji in CEE regiji, namenjen pomoči strokovnjakom za čiščenje in vzdrževanje. Razstava poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, Slovenija.

Več informacij >>>


26. Mednarodni obrtno podjetniški sejem - Primorski sejem

13. – 15. 10. 2023, Primorski sejem

Splošni sejem pretežno razstavnega značaja. Možna je tudi neposredna prodaja. Splošna kategorizacija bi bila »slovenski regionalni sejem z mednarodno udeležbo«. Razstavljalcem nudi poslovno priložnost v prostoru, ki ga sejem pokriva - vzpostavitev mednarodnega sodelovanja podjetij in drugih subjektov sosednjih držav Italije in Hrvaške. 


Sejem se bo odvijal že 26-tič. S svojim poslovnim izročilom si je zagotovil mesto v slovenskem sejemskem prostoru. V vseh teh letih in ukinjanju nekaterih sejmov po Sloveniji je sejem uspel »ostati med živimi«. Nahaja se tudi v pomembnejših domačih in mednarodnih podatkovnih bazah. V okviru regije je sejmu dana podpora s strani pomembnejših regijskih institucij. 


Sejem se lahko ponaša s kvalitetnimi razstavljalci, spremljajočimi prireditvami in strokovnimi posveti. Obogaten je s spremljejočimi prireditvami, izmed katerimi izstopa SONČKOV FESTIVAL - družinska dobrodelna prireditev!


Več informacij >>>


53. NARAVA-ZDRAVJE - sejem za zdrav življenjski slog

19. - 21. 10. 2023, Gospodarsko razstavišče

Narava-zdravje temelji na dolgoročnih trendih povečevanja ekološke zavednosti in pomembnosti zdravega načina življenja. Celoten projekt, ki obsega razstavo in strokovni del, želi prikazati raznolikost in celovitost narave, ki vpliva na vsakdan naše celotne družbe.

Prireditev je sestavljena iz tematsko zaokroženih sklopov, ki za obiskovalca obdelujejo več načinov zdravega življenja in sožitja z naravo, razstavljavcem pa omogočajo, da se usmerjeno predstavijo obiskovalcem.

Več informacij >>>


2. POMP – sejem pompoznih dogodkov

21. – 22. 10. 2023, Celjski sejem

Želite pripraviti in doživeti najbolj nepozaben dogodek? Poroko? Obletnico? Zabavo? Maturantski ples? In ne veste, kje in kako začeti? Tako, da obiščete naš najbolj glamurozni sejem, kjer bo zbrana izvrstna ponudba svečanih oblačil, lokacij, dodatkov, hrane in pijače, na enem mestu. Od 21. in 22. oktobra 2023 na Celjskem sejmu!
In kaj boste našli na našem najbolj POMP-oznem sejmu?
  • odlično ponudbo poročnih in slavnostnih oblačil s sejemskimi popusti,

  • ponudbo maturantskih oblačil in dodatkov tako za dekleta kot za fante,

  • pestro izbiro prstanov in nakita z izbranimi cenami,

  • organizatorje porok in drugih svečanih dogodkov, glasbene skupine in animatorje,

  • predstavitev izbranih lokacij za slavja in gostinske ponudbe,

  • spoznali boste frizerje, cvetličarje, make-up artiste.


Pridite se z nami zabavat na najbolj butični dogodek in dvodnevno druženje vseh ponudnikov, ki bodo poskrbeli za popolnoma vsak detajl vašega brezhibno pripravljenega praznovanja. Dobili boste veliko navdihov za vašo najbolj pompozno praznovanje.

Več informacij >>>


32. Sejem AMBIENT in DOM PLUS - sejem notranje opreme in graditeljstva

8. - 12. 11. 2023, Gospodarsko razstavišče

Sejem pohištva, notranje opreme, stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, varovanja ter urejanja okolice. Bi novo sedežno garnituro, kakovostno vzmetnico, jedilni kot …? Je račun za ogrevanje občutno predrag in se odločate za varčnejši sistem ogrevanja? Poglejte, kaj je novega, primerjajte ponudbo, pridite po nasvet iz prve roke na Sejem Ambient in Dom Plus, na Gospodarsko razstavišče med 8. in 12. novembrom 2023.

Več informacij >>>


25. Slovenski festival vin

16. - 17. 11. 2023, Cankarjev dom

Po uspešni izvedbi 24. Slovenskega festivala vin z rekordnim obiskom, napovedujemo že petindvajseti festival, ki se bo odvijal 16. in 17. novembra 2023, v Cankarjevem domu. Jeseni leta 2022 smo gostili 120 sodelujočih vinarjev in kulinarikov, ki so pritegnili več kot 3.000 vinoljubcev. Javnosti je bilo predstavljeno več kot 550 različnih vinskih vzorcev z vseh vinorodnih pokrajin Slovenije.

Vljudno vas vabimo da se nam pridružite in soustvarjate z nami že tradicionalni 25. Slovenski festival vin.

Več informacij >>>

 

12. Sloverotika/Eroticland

24. - 25. 11. 2023, Celjski sejem

Dobrodošli na popotovanju užitkov in strasti! Eroticland je največji erotični show v tem delu Evrope. Razkril vam bo vse fetiše, skrite želje in bizarne seksualne dogodivščine.

Več informacij >>>

2023 Koledar dogodkov ZISS.pdf