Možni vpliv Covid-19 na gospodarstvo

 

Glavni ekonomist za regijo (CEE) pri družbi Coface Grzegor Sielewicz v webinarju v angleškem jeziku predstavlja najnovejše informacije glede vpliva Covid-19 na gospodarske aktivnosti na Kitajskem in v CEE regiji.  Trenutne svetovne gospodarske razmere v zvezi z vplivom pandemije Covid-19 vnašajo veliko negotovosti na finančne trge. Negotovost zajema svetovno gospodarstvo, zaradi česar podjetja in delničarji skrbijo za prihodnost svojih podjetij ob morebitni svetovni recesiji. Kakšen vpliv bi lahko imel koronavirus na finančne trge? Kakšne bodo posledice COVID-19 za srednjo in vzhodno Evropo?

 

 

PREDSTAVITEV PREDAVATELJA

Grzegorz SIELEWICZ, ekonomist za regijo srednje in vzhodne Evrope, Coface

Grzegorz Sielewicz se pri svojem delu posveča ekonomskim raziskavam v državah srednje in vzhodne Evrope, vključno z makroekonomijo, analizami sektorja in stečaji podjetij. Je avtor publikacij, poročil in člankov o ekonomskih vprašanjih in ocenah poslovnega tveganja v regiji srednje in vzhodne Evrope. Predava na različnih konferencah po vsem svetu (konferencah o tveganjih držav, ekonomskih in sektorskih konferencah, poslovnih dogodkih) in je tudi komentator v različnih medijih, npr. na televiziji, radiu, v časopisju in na internetu.

Preden se je septembra 2013 pridružil družbi Coface, je bil glavni specialist Divizije mednarodnih kapitalskih trgov na Oddelku za javni dolg poljskega Ministrstva za finance. Izkušnje si je nabral tudi na položajih v banki Deutsche Bank in UniCreditovi posredniški hiši.

Diplomiral je na univerzi Warsaw School of Economics. Ima tudi magisterij iz ekonomije in je nekdanji študent programa Krannert School of Management na univerzi Purdue University iz Indiane, ZDA, in izobraževalnih programov konzorcija univerz Midwest Universities Consortium for International Activities (MUCIA-Global).

Fotogalerija