Ukrepi, na področju prispevkov in plač, ki jih samostojni podjetniki in delodajalci lahko koristijo za blažitev posledic epidemije

 

Za blažitev posledic, ki so zaradi epidemije COVID-19 nastale v gospodarstvu, sta bila do danes sprejeta že dva zakona o interventnih ukrepih. Hitro reagiranje s strani zakonodajalca je bilo nujno potrebno, je pa za seboj potegnilo veliko vprašanj glede interpretacije zakona in izvajanja le-tega v praksi. Na webinarju boste spoznali seznam ukrepov, ki jih lahko koristijo samostojni podjetniki ter ukrepe, ki jih lahko koristijo delodajalci. Poudarek je na oprostitvi plačila prispevkov, uveljavljanju pravice do temeljnega dohodka, uveljavljanju pravice do povračil nadomestil plač in izplačilu kriznega dodatka.

Posnetek webinarja:

Predavateljica:

Ksenija Prosen je samostojna svetovalka na področju računovodstva in davkov. Ima bogate in dolgoletne izkušnje, ki jih je pridobila kot direktorica večje računovodske družbe. Zadnja leta je predavala različne strokovne teme za Nacionalni forum za eRačun, Zbornico računovodskih servisov in Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije. Aktivno sodeluje v Upravnem odboru ZRS in Nacionalnem forumu za eRačun.

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Pripete datoteke

Fotogalerija