Arhiv: S predstavnikoma univerze v Brunelu o Slovenskem pilotnem centru za napredne strjevalne tehnologije lahkih kovin

Med 23. in 27. septembrom 2018 sta se z namenom izmenjave izkušenj in dogovora o dolgoročnem sodelovanju pri vzpostavitvi Slovenskega pilotnega centra za napredne strjevalne tehnologije lahkih kovin – SiPCAST na delovnem obisku v Sloveniji mudila predstavnika univerze v Brunelu, dr. Simon Butler in dr. Mark Jones, saj imajo na tem področju Angleži zelo bogate izkušnje.

Gosta sta si prvi dan ogledala Impol  in Talum ter slovenskim predstavnikom predstavila izkušnje pri vzpostavljanju podobnega centra v Brunelu. Drugi in tretji dan obiska so pogovori potekali na OMM NTF in IMT, kjer so jima gostitelji razkazali svoje laboratorije. Pogovorom so se pridružili še predstavniki nekaterih ministrstev ter Univerze v Mariboru, vsi skupaj pa so z zanimanjem prisluhnili podrobni predstavitvi delovanja brunelskega centra.

Vizija Slovenskega pilotnega centra za napredne strjevalne tehnologije lahkih kovin – SiPCAST je, da v desetih letih postanemo najmočnejši center na področju lahkih kovin in zlitin ter naprednih tehnologij predelovanja v srednjeevropskem, južnoevropskem, jadransko-sredozemskem in balkanskem prostoru, ki bo predstavljal podporo industriji na področju pridelave, predelave in uporabe lahkih kovin (avtomobilska, letalska, transportna, ladjedelniška, gradbena, farmacevtska in prehrambna industrija).

 Naše poslanstvo je povezati institucionalno, univerzitetno in industrijsko znanje z namenom, da se industrijskim partnerjem omogoči čim hitrejši prenos znanstvenih odkritij v razvoj novih končnih izdelkov in uporabnih tehnologij na področju lahkih kovin.

 

Naš namen je vzpostaviti raziskovalni center za razvoj naprednih aluminijevih zlitin, lahkih kovin in tehnologij, ki bo vseboval industrijski laboratorij s pilotnimi napravami, z namenom pospeševanja industrijskega razvoja in razvoja kompetenc ter strateških razvojnih partnerstev doma in v tujini.

 

Povezana novica:

 Delegacija SRIP MATPRO na obisku na univerzi v Brunelu
>>>

 

Fotogalerija

Fotogalerija





 
Kažem 1 komentarjev
Avatar  [Trackback] 5 let nazajOdgovor

Trackback from Domain: matpro.gzs.si


Arhiv: Delegacija SRIP MATPRO na obisku na univerzi v Bruneluhttps://matpro.gzs.si/vsebina/Aktualno/Arhiv/ArticleID/65418/delegacija-srip-matpro-na-obisku-na-univerzi-v-brunelu