Drugi aktualni dogodki

Na tej strani objavljamo aktualna vabila na dogodke, ki jih prejemamo tako iz ostalih SRIP-ov kot tudi domačih in mednarodnih povezav (npr. Vanquard, S3...), ki so morda zanimivi tudi za vas.

Evropski dan obrambnih inovacij
Vljudno vabljeni k udeležbi na prvem Evropskem dnevu obrambnih inovacij, ki bo potekal 31. 5. 2022 v Bruslju. Gre za kombinacijo konference in predstavitve konkretnih rezultatov inovacijskih ekosistemov na področju obrambe. Več o prijavi (rok 16. 5. 2022) in programu najdete v prilogah.
Program >>>
Vabilo >>>

Kitajski dobavitelji se vračajo - B2B spletni sestanki s kitajskimi podjetji, 17. – 19. 5. 2022
V maju bodo ponovno potekali spletni sestanki med kitajskimi preverjenimi dobaviteljskimi podjetji na eni strani ter zainteresiranimi evropskimi sogovorniki na drugi strani. Zainteresirana podjetja si lahko na spletu ogledate podroben seznam in opis več kot 180 kitajskih ponudnikov na povezavi >>> in nato v elektronsko prijavnico vpišete številke tistih podjetij, s katerimi bi se želeli srečati med 17. in 19. majem letos.
Več >>>

Dan meroslovja 2022: Meroslovje v digitalni dobi, 18. 5. 2022
Dogodek, ki bo potekal na Gospodarski zbornici Slovenije, organizira SiMER - sekcija proizvajalcev, uporabnikov in distributerjev merilne opreme skupaj z Uradom RS za meroslovje. Letos bodo svoje izkušnje na področju meroslovja in digitalizacije delili gostje, ki v digitalnih tehnologijah in merjenjih vidijo nove možnosti oblikovanja poslovnih modelov in procesov, razvoja novih izdelkov in storitev ter večjo kakovost in produktivnost, kar vse vodi k večji konkurenčnosti gospodarstva ter širšemu družbenemu in gospodarskemu razvoju.
Več >>>

KAdrovska KOnferenca KAKO 2022, 19. - 20. 5. 2022
Na dvodnevni kadrovski konferenci bodo tudi letos na predavanjih in delavnicah z vami različni vodilni strokovnjaki s področij delovnega prava in kadrovskega svetovanja. Predstavniki podjetij bodo predstavili, kako jim je uspelo teorijo uspešno prenesti v prakso. Dogodek bo potekal v Rogaški Slatini.
Več >>>

Virtualna gospodarska delegacija s področja pametne tovarne Smart Factory, 24. in 25. 5. 2022
Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) organizira v sodelovanju z Bavarskim deželnim ministrstvom za gospodarstvo, regionalni razvoj in energijo, ter partnerjem TUM-Tech GmbH virtualno gospodarsko delegacijo s področja pametne tovarne, »Smart Factory«. Dogodek bo potekal v obliki brezplačnega 2-dnevnega spletnega seminarja (webinar), 24. in 25. maja 2022.
Nemška podjetja in multiplikatorji bodo predstavili projekte, tehnologije in trende na področju industrije 4.0, senzorike in umetne inteligence. Del virtualnega dogodka bodo tudi bilateralni B2B pogovori med udeleženci in predstavniki nemških podjetij ter institucij.
Udeležba na dogodku je brezplačna.
Program dogodka >>>
Vprašalnik ob prijavi >>>

Javna naročila Organizacije združenih narodov (OZN), 23. – 24. 5. 2022
Udeležite se lahko dvodnevnega seminarja in mreženja s predstavniki OZN v New Yorku (maj 2022) in/ali brezplačnih webinarjev (marec.2022).
V organizaciji European Procurement Forum-a bo 23. in 24. maja letos v New Yorku potekal dvodnevni seminar in mreženje z akterji iz sistema OZN, namenjen evropskim podjetjem, ki se želijo vključiti v sistem javnih naročil OZN.
Več >>>

Virtualna B2B srečanja na Technology & Business Cooperation Days 2022, 30. 5. – 2. 6. 2022
Hibridna B2B srečanja na Technology & Business Cooperation Days 2022 bodo preko videokonference potekala na sejmušču v Hannovru (Nemčija) oziroma preko spleta.  Osrednje teme letošnjega dogodka so rešitve za Industrijo 4.0 in Smart Factory, energetsko učinkovite proizvodne tehnologije in viri, trajnostna energija in mobilnost in merilna orodja.
Več >>>

Evropski dan obrambnih inovacij, 31. 5. 2022
Vljudno vas vabimo, da se udeležite prvega Evropskega dneva obrambnih inovacij, ki bo potekal 31. 5. 2022 v Bruslju. Gre za kombinacijo konference in predstavitve konkretnih rezultatov inovacijskih ekosistemov na področju obrambe. Rok za prijave je 16. 5. 2022.
Več o programu najdete v pripetem pdf dokumentu >>>
Prijava >>>

ICT Spring 2022, 30. 6. - 1. 7. 2022
ICT Spring združuje lokalne, regionalne in globalne akterje iz digitalnega in tehnološkega sektorja. Dogodek je osredotočen na priložnosti in izzive, ki jih prinaša uporaba novih tehnologij. Cilj ICT Spring Matchmakinga je pomoč majhnim in srednje velikim podjetjem pri iskanju dolgoročnih in zanesljivih partnerjev v IKT sektorju. Lokacija dogodka: Luxembourg – Kirchberg.
Več >>>

Vabilo startupom na tekmovanje v okviru AUS&R konference z razstavo, 13. 7. 2022
Gre za področja avtonomnih sistemov in podsistemov, robotike, kominikacije, navigacije idr.
Dogodek bo 13. julija 2022 v Tel Avivu.
Registracija startup profila >>>

TBMCE 2022, 12. - 14. 9. 2022
Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru v sodelovanju s SRIP – Krožno gospodarstvo, Štajersko gospodarsko zbornico in Kemijskim inštitutom organizira mednarodno znanstvenoraziskovalno, strokovno in razvojno konferenco Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo – TBMCE 2022, ki bo od 12. do 14. septembra v Grand hotelu Portorož. Teme bodo zajele aktualna vprašanja tehnološkega razvoja in odgovornosti družbe na njeni razvojni poti iz fosilnega v obnovljivo, iz linearnega v krožno. Udeleženi bodo razpravljali o trendih, izmenjevali ideje, delili dobre prakse ter najnovejša spoznanja o tehnologijah in poslovnih modelih za krožno gospodarstvo.
Več >>>

PRETEKLE NAJAVE:

 •  Made in Europe: Kakšni so izzivi za predelovalno industrijo v Evropi?
 • Posvet Avtomatizacija strege in montaže – ASM '21/22
 • Spletna okrogla miza: Uporaba standardov za dvig kibernetske varnosti
 • Krepitev oskrbovalnih verig v Evropi - B2B srečanja
 • Javna predstavitev analize slovenskega vesoljskega sektorja
 • Automotive Trade Fair in Taipei 2022
 • Odprta znanost in Data Management Plan v programu Obzorja Evropa: zakaj je to potrebno poznati?
 • Trajnostno poročanje in krožne inovacije
 • Prednosti naložb v zelene tehnologije
 • Do digitalne transformacije podjetij z naprednimi digitalnimi tehnologijami
 • GREEN DEAL, ORANGE STYLE!
 • ASAM
 •  Info dan o razpisih partnerstva za čisti vodik 2022
 • Predstavitev osnutka uredbe o zmanjšanju vpliva nekaterih plastičnih izdelkov
 • Dan odprtih podatkov - Z učinkovito rabo odprtih podatkov do večje inovativnosti
 • Forum Meroslovje in Industrija
 • Zeleni zajtrk: Zakaj je zbiranje podatkov o trajnostnem poslovanju nujno
 • Successful R & I in Europe 2022 – 11th European Networking Event
 • 25. PwC-jeva globalna raziskava med direktorji: Med optimizmom, grožnjami in pragmatizmom
 • Masters of Digital 2022 - Europe's Digital Moment
 • ACI – The European Biopolymer Summit 2022
 • IMDS – mednarodna baza podatkov o materialih
 • 14. Informativa
 • ConnectAI: Umetna inteligenca v poslu
 • Dutch-Slovene Business Cases and Growth Opportunities with Green Growth and Circular Economy