Arhiv: Vabilo na posvet Povezovanje - ključ do konkurenčnosti in kadrov

POSVET v okviru 27. Mednarodne konference o materialih in tehnologijah

Dogodek pod okriljem Strateškega sveta za metalurgijo in pod pokroviteljstvom SRIP-a MATPRO je namenjen srečanju in izmenjavi mnenj med slovenskim gospodarstvom in institucijami znanja.

Vabimo vas, da se nam pridružite v
četrtek, 17. oktobra 2019 od 09:00 do 18:00 ure
v GH Bernardin v Portorožu


Naslov letošnjega posveta:

Povezovanje - ključ do konkurenčnosti in kadrov

Sodelovanje je gonilna sila konkurenčnosti slovenskega gospodarstva ter pomembna sestavina premagovanja izzivov razvoja človeških virov.
Dopoldanski del bo namenjen povezovanju treh sklopov: industrije z industrijo, industrije z JRZ ter JRZ med sabo. Posvetili se bomo dobrim praksam, prednostim članstva v SRIP-ih, doseženim rezultatom in pogledom v prihodnost. Sogovorniki bodo predstavniki podjetij ter institucij znanja s področja metalurgije, kompozitov in tehnologij.

V popoldanskem delu bomo ostali zvesti kadrovskim izzivom v luči odprtosti za povezovanje. Plenarna predavanja vrhunskih športnikov in strokovnjakov  bodo osvetlila humanistični vidik in pomen povezovanja. Predstavljeni bodo trendi na področju razvoja človeških virov ter izzivi, ki jih nove tehnologije in umetna inteligenca prinašajo podjetjem na prehodu v Industrijo 4.0. Premierno bomo predstavili model neformalnega izobraževanja za področje kompozitov.

Program posveta je objavljen v pripetem pdf dokumentu >>>

Konferenca o materialih in tehnologijah se bo nadaljevala v

petek, 18. oktobra 2019 od 09:00 do 14:00 ure

3D tisk kovinskih materialov – delavnica

 Pod okriljem SRIP-a Materiali za končne produkte in v sodelovanju z Razvojnim centrom SiEva bo organizirana delavnica 3D tiska kovinskih materialov. Na delavnici se bodo predstavili slovenski in vodilni evropski strokovnjaki ter končni uporabniki na področju 3D tiska kovin.
Program je objavljen v pripetem pdf dokumentu >>>

Veseli bomo, če se nam boste lahko pridružili 17. in 18. oktobra 2019 v GH Bernardin v Portorožu.

Dogodek je brezplačen, vendar vas zaradi lažje organizacije dogodka vabimo, da se prijavite preko spodnjega elektronskega obrazca za prijavo.

Vabljeni so tudi predstavniki medijev.

Fotogalerija