Arhiv: ePogovor med gospodarstvom in državo: GOSPODARSTVO MED IN PO EPIDEMIJI, 3. 6. 2020

Šok, ki smo ga doživeli z epidemijo koronavirusa, je bil izjemen. Vlada RS se je odzvala s pripravo protikriznih paketov, opredeljenih z interventno zakonodajo. Gospodarstvo je terjalo ukrepe, ki bi zagotovili predvsem razbremenitev stroškov dela, zadostno likvidnost in možnost nadaljevanja poslovanja povsod, kjer je bilo mogoče zagotoviti ustrezne varnostne in preventivne ukrepe. Kako se je na to odzvala Vlada RS? Kako sprejete ukrepe ocenjuje gospodarstvo in kaj še pogreša? Kako ponovno zagnati gospodarstvo?

O teh in podobnih vprašanjih bosta spregovorila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup  na e-pogovoru GOSPODARSTVO MED IN PO EPIDEMIJI, ki bo potekal v sredo, 3. junija, ob 12.30.

Vabimo vas, da se udeležite pogovora, kjer bosta sogovornika ocenila razmere v gospodarstvu, vladne protikrizne ukrepe in predloge za ponovni zagon gospodarstva.

Prijava na pogovor

Vir: Nebojša Tejić
STA


Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek

Zdravko Počivalšek je gospodarski minister od decembra 2014, ko ga je Državni zbor prvič imenoval za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo. Leta 1981 diplomiral na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani in pridobil naziv univerzitetni diplomirani inženir agronomije. Prve vodstvene izkušnje je pridobil v letih 1985 in 1986 kot član poslovne skupine, ki je sanirala poslovanje Kmetijskega kombinata Šmarje pri Jelšah. Do leta 1994 je bil direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah, nato pa direktor družbe Mlekarne Celeia. Leta 1999 je prevzel vodenje zdravilišča Atomske toplice, ki so se pod njegovim vodstvom preoblikovale v blagovno znamko Terme Olimia. Tam je bil kot direktor družbe zaposlen do prevzema ministrske funkcije. Leta 2005 je prejel Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2004, leta 2010 pa je postal Manager leta 2010 za izjemne dosežke trajnejšega pomena v gospodarstvu.

 


Predsednik GZS Boštjan Gorjup

Boštjan Gorjup je od maja 2017 predsednik Gospodarske zbornice Slovenije. Študiral je na Fakulteti za strojništvo /Ekonomsko poslovni fakulteti Univerze v Mariboru in se kot univerzitetni gospodarski inženir zaposlil v koncernu Bosch v Sloveniji. 2006 je postal direktor BSH Hišni aparati. Dodatno je v obdobju od leta 2009 do 2012 vzpostavil in vodil mrežo podjetja na Hrvaškem, v Srbiji in Bolgariji. Med letoma 2014 in 2016 je opravljal funkcijo direktorja financ in kontrolinga za regijo Evropa znotraj skupine BSH v Muenchnu, Nemčiji. Po vrnitvi v Slovenijo je maja 2016 ponovno prevzel vodenje družbe BSH Hišni aparati Nazarje in celotne regije Adriatic East, ki šteje 10 držav vzhodne Evrope. Boštjan Gorjup je prejel Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2011, pri Združenju Manager pa priznanje Mladi manager 2012 ter Manager leta 2018.

 

Fotogalerija