Arhiv: #vabilo: Sspletni dogodek Produktivnost in digitalizacija, 26. 1. 2021 od 14:00 do 15:30

Izkop premoga in serijska proizvodnja sta bili nekoč sinonim produktivnosti, danes pa nas ta tema zanima v vseh panogah, kjer iščemo konkurenčnost in najvišjo dodano vrednost, kjer se ukvarjamo s produktivno uporabo možganov. Na vseh teh področjih pa se istočasno soočamo z digitalizacijo. Kako se prepletata produktivnost in digitalizacija, se dopolnjujeta, sta sinonim?

Več o tem na dogodkuGZS-Zbornice poslovno storitvenih dejavnosti (ZPSD) na temo produktivnosti in digitalizacije z dvema deloma:

1. del: Predavane:  Digitalna preobrazba: ključ za dvig blaginje Slovenije, dr. Peter Wostner, Urad za makroekonomske analize in razvoj
Osrednja tema letošnjega UMAR-jevega poročila o produktivnosti je digitalna preobrazba. V predavanju bo tako predstavljeno, kakšno je stanje digitalne preobrazbe, še posebej podjetniškega sektorja, v Sloveniji ter kakšna so s tem povezana tveganja in predvsem koristi. Prav tako bo prikazano, kaj mora na svoji strani narediti država (ne samo v smislu financiranja) in kaj podjetniški sektor, če želi Slovenija iz tega procesa narediti zgodbo o uspehu.

2. del: Okrogla miza na temo: Produktivnost in digitalizacija
Sodelovali bodo:
dr. Peter Wostner, Urad za makroekonomske analize in razvoj
Vlado Šarenac, direktor svetovanja pri PwC,
Marko Derča, partner pri AT Kearney,
Matjaž Pušnik, strokovni direktor IT svetovanja pri KPMG in
Borut Potočnik, predsednik UO Zbornice poslovno storitvenih dejavnosti.

Svoj pogled na problematiko pa nam bo posredoval tudi Ezio Lattanzio, član IO Assoconsult, Italija, ustanovitelj  in izvršni direktor Lattanzio Group.

Govorci bodo obravnavali moderno pojmovanje produktivnosti in njene povezanosti z digitalizacijo. Kot kažejo raziskave, sta tako produktivnost kot digitalizacija v Sloveniji pod ravnijo, ki bi nam omogočala hiter vzpon konkurenčnosti. Prepričani smo, da lahko v sodelovanju med IKT panogo, poslovnim svetovanjem in drugimi panogami naredimo pomembne korake za doseganje višje ravni ekonomije v Sloveniji.

Okroglo mizo bo povezoval Nenad Šutanovac, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije ter Zbornice poslovno storitvenih dejavnosti.

 

Fotogalerija