Arhiv: Iz dela SRIP-a MATPRO: Peer to peer coaching

Coaching vse bolj postaja sestavni del strukture učne kulture - veščine, ki jo morajo razvijati in uporabljati dobri managerji na vseh ravneh.

Udeleženci spoznajo prednosti deljenja izkušenj, kako prenašati znanje in izkušnje ter tudi, kako jih pridobiti. »Peer to peer coaching« je demokratičen način za razvoj novih veščin in vodstvenih sposobnosti.

Ena ključnih točk v tem procesu jesredotočenost na močna vprašanja. To udeležencem pomaga:
-
raziskati globlje vzroke problemov in izzivov,
-
razviti proaktivne navade in vedenje, usmerjene v rešitve,
-
podpirati se in ustvariti psihološko varno okolje za rast.

Povezovanje in deljenje izkušenj ter »peer to peer coaching« spodbujamo tudi v okviru razvoja človeških virov SRIP-a MATPRO med vodji na razvojnem področju. Na tokratnem srečanju smo gostili, Nino Vrabelj, projektno managerko na GZS, ki je predstavila prihajajoče razpise in razkrila majhne skrivnosti velikih mojstrov prijavljanja projektov in Bojana Ivanca, vodja analitske skupine, GZS, ki nam je povedal, kako hitro oceniti stroškovno učinkovitost razvojnih projektov.

Na naslednjem srečanju bomo obravnavali področje komunikacije, ki je ključnega pomena za prepričljivo vodenje. Učinkovite komunikacijske prakse pa prispevajo k povečanju vpliva vodje.

Vir: World of Insights (2020). Peer to peer coaching: A Lean Approach to “Manager as Coach” - https://www.worldofinsights.co/2020/03/peer-to-peer-coaching/

Fotogalerija