Arhiv: E-dogodek: Kakšno bodočo ureditev proizvajalčeve razširjene odgovornosti na področju embalaže in odpadne embalaže si želijo slovenski proizvajalci?, 10. 3. 2021

Ob javni obravnavi novega Zakona o varstvu okolja (ZVO-2) v začetku letošnjega leta se je ponovno odprlo vprašanje ureditve proizvajalčeve razširjene odgovornosti (PRO) v Sloveniji, še posebej na področju embalaže in odpadne embalaže.

Proizvajalec, ki je zavezan PRO, nosi finančno ali finančno in organizacijsko odgovornost za ravnanje s proizvodom po koncu njegove življenjske dobe. Vsi obstoječi sistemi ravnanja z embalažo in odpadno embalažo v EU se bodo morali prilagoditi novim zahtevam, z novimi nalogami in tudi stroški, najkasneje do konca decembra 2024. Kako želijo zavezanci PRO izpolnjevati obveznosti na področju embalaže in odpadne embalaže pri nas?  Ena družba, več družb, popolnoma nova ureditev ali nadgradnja in izboljšanje obstoječega sistema?

Vabimo vas na spletni seminar, ki ga organizira GZS-Služba za varstvo okolja, kjer bodo predstavili tuje prakse različnih ureditev v EU (Belgija, Nemčija, Češka). Seminar, ki bo organiziran v spletni aplikaciji ZOOM, bo potekal 10.3.2021 z začetkom ob 12:00 uri. Po zaključku predstavitev različnih praks iz tujine vas vabimo, da sodelujete v javni razpravi z dodatnimi vprašanji. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku s tujimi uglednimi predavatelji, ki imajo dolgoletne izkušnje na vodenju sistemov PRO. Moderator dogodka bo g. Borut Hočevar – novinar časnika Finance

 Okvirni program:

12.00

Uvodni pozdrav

Predstavnik GZS in predstavnik MOP

 12:10-13:30

Predstavitev različnih ureditev PRO na področju embalaže in odpadne embalaže v EU

 

13:30-14:00

Razprava z vprašanji udeležencev

 


Kotizacije ni. Prijave sprejemamo do 9. 3. 2021 do 18:00 ure. Povezavo prejmete na dan dogodka, na e-naslov naveden ob prijavi.

 Prijavite se lahko preko spletnega obrazca na dnu strani.

*Proizvajalec je embaler, pridobitelj embaliranega blaga, proizvajalec ali pridobitelj servisen embalaže ali tuje podjetje, ki daje embalažo na trg v RS.

Prijava >>>


Fotogalerija