Arhiv: #razpisi: EIT Jumpstarter: odprt natečaj za pomoč pri razvoju inovativnih idej

Kaj je EIT Jumpstarter?
EIT Jumpstarter je ustvarjalna skupnost, napredno znanje, edinstven program, strokovni trenerji in mentorji. Namen programa je podpreti imetnike idej, da svoje ideje spremenijo v posel.
Primeren je za posameznike z inovativno poslovno idejo v zdravstvenem, kmetijsko-živilskem, surovinskem, energetskem sektorju ter v mestnem prometu ali predelovalnih dejavnostih, ki želijo pridobiti praktičen vpogled v to, kaj pomeni vodenje podjetja in ustanavljanje novih podjetij.

Kdo se lahko prijavi?
Na natečaju lahko sodelujejo vsi posamezniki in ekipe fizičnih oseb, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji.
Fizična oseba: raziskovalci, magistrski in doktorski študenti ali raziskovalne skupine z univerz in raziskovalnih organizacij, strokovnjaki, podjetniki ali nosilci idej, ki imajo idejo/rešitev, usmerjeno na zgoraj omenjene trge in želijo ustanoviti podjetje.
Prijave lahko vloži en sam nosilec ideje ali skupina oseb, ki jo zastopa kontaktna oseba. V skupini ni vnaprej določenega števila članov, vendar sta do financiranja upravičena največ dva (2) člana.

Kaj pridobite v programu Jumpstarter?
Udeleženci programa pridobijo spretnosti in znanje za zagon svojega podjetja, kot del alumni skupnosti pa od skupnosti EIT dobijo nadaljnjo podporo in namensko svetovanje glede naslednje faze razvoja poslovanja. Skupinam pomagamo pri povezovanju s potencialnimi partnerji, regulatornimi organi, potencialnim dobaviteljem ali prvimi kupci (B2B). Srečajo se z velikimi inovacijskimi središči v Evropi, kar je pomembno, kadar želijo vstopiti na tuje trge.

Časovnica:
Pripravljalna delavnica: 25. marec 2021 od 14:00 do 15:30. (obvezna je predhodna registracija!)
Rok za oddajo poslovnih idej: 16. april 2021 do 23:59 (po srednjeevropskem času)
Izbor idej in povabilo na bootcamp: 16. maj 2021
Bootcamp: junij 2021
Lokalna usposabljanja: september 2021
Veliki finale: november 2021

Kako se prijavite?
Preko spletne strani https://apply.eitjumpstarter.eu/.

Naslednji koraki:
V EIT Jumpstarter sodelujejo  EIT Health, EIT RawMaterials, EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing in EIT Urban Mobility. Vsaka vertikala ima nadaljevalno fazo razvoja ideje, pospeševanja poslovanja in rasti. Sodelovanje na Jumpstarterju je odlična vstopna točka za vse nadaljevalne programe.

Več o programu na https://eitjumpstarter.eu/ in pripetem dokumentu >>>
Več o EIT RawMaterials >>>

Fotogalerija