Arhiv: Vabilo na posvet SRIP MATPRO 2021: VIZIJA RISS ZA UČINKOVIT DVOJNI PREHOD, 7. 10. 2021, GH Bernardin, Portorož

Posvet SRIP MATPRO 2021

VIZIJA RISS ZA UČINKOVIT DVOJNI PREHOD

Raziskovalna in inovacijska strategija Slovenije za zeleno, digitalno in konkurenčno gospodarstvo

Dogodek pod okriljem SRIP-a MATPRO je namenjen srečanju in izmenjavi mnenj med slovenskim gospodarstvom in institucijami znanja.

Vabimo vas, da se nam pridružite v
četrtek, 7. oktobra 2021, v GH Bernardin v Portorožu

Zaradi nepredvidljivih epidemioloških razmer smo morali prilagoditi izvedbo posveta, ki se bo v celoti in neokrnjen odvil v enem dnevu namesto predvidenih dveh.

Naslov letošnjega posveta:

VIZIJA RISS ZA UČINKOVIT DVOJNI PREHOD

Spremembe so edina stalnica. Raziskave, razvoj in inovacije so v času pričujočih sprememb še kako pomembni tako za agilnost podjetij kot za doseganje višje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Povezovanje in razvoj sta ključna za preboj v digitalno, vpeljevanje pametne industrije in krožnega gospodarstva, kar bomo dosegli le z vlaganjem v raziskave in razvoj ter z usposobljenimi kadri kot nosilci sprememb na teh področjih.

Dopoldanski del posveta namenjen pogledu v prihodnost na podlagi strategije Slovenije na področju raziskav in razvoja in bo predstavljal temelj za oblikovanje verig vrednosti in razvojnih projektov. Posvetili se bomo prihajajočim razpisom in priložnostim, ki jih s povezovanjem in konkretnimi projektnimi idejami lahko skupaj izkoristimo za dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Sogovorniki bodo predstavniki države ter institucij znanja s področja metalurgije, kompozitov in tehnologij.

V popoldanskem delu bomo raziskali poti oblikovanja verig vrednosti, povezovanja in snovanja projektov za spodbujanje raziskav, razvoja in inoviranja ter za krepitev področja kadrov z namenom integriranja pomembnih področij za gospodarstvo: zelenega, pametnega, digitalnega in kreativnega. Strokovnjaki iz institucij znanja in podjetij bodo razmišljali o načinih tkanja interdisciplinarnih povezav in konkretnih korakih za doseganje rezultatov na poti k zelenemu, pametnemu in digitalnemu ob podpori kompetentnih zaposlenih.

Posvet se bo zaključil s predstavitvami zaključkov delavnic relevantnim deležnikom.

Veseli bomo, če se nam boste lahko pridružili 7. oktobra 2021 v Portorožu.

PROGRAM posveta* je objavljen v pripetem dokumentu >>>

Kotizacije za posvet ni, udeleženci krijejo samo stroške kosila, ki bo organizirano na lokaciji dogodka.

Prijav na posvet žal ne sprejemamo več.

V skladu z veljavnim vladnim odlokom morajo vsi udeleženci organizatorju omogočiti preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT, ki je pogoj za udeležbo in ga je organizator dolžan preveriti pred vstopom na dogodek na izbrani lokaciji.

Vabljeni so tudi predstavniki medijev.

_______

* Zaradi spremenljive epidemiološke situacije si pridržujemo pravico do spremembe programa.

Fotogalerija