Arhiv: #priznanja: Podjetju TPV AUTOMOTIVE - Tovarna Šentlenart zlato in srebrno priznanje GZS-Posavske gospodarske zbornice za najboljše inovacije v regiji

Na podelitvi priznanj najboljšim inovacijam Posavja je podjetje TPV AUTOMOTIVE d.o.o. - Tovarna Šentlenart prejelo zlato priznanje za inovacijo Tesnjenje nosilca baterije s prečnim tesnilnim zvarom. Avtorji inovacije so Boris Menič, Vili Malnarič, Gregor Jordan, Dario Novak, Lea Gregl in Nina Prah.
Inovacija je implementirana v električno vozilo enega izmed vodilnih proizvajalcev vozil. Z uporabo inovativne rešitve se rešuje problematika nezanesljivosti zagotavljanja tesnosti obstoječe rešitve.

Tesnjenje nosilca baterije se dosega z globoko penetracijo MIG prečnega tesnilnega zvara do FSW zvara z nasprotne strani. Tako se ustvari fizična bariera, s katero je preprečeno tako uhajanje zraka in tekočin iz baterije kot tudi vdor tekočin in nečistoč. Tako se zaščiti baterijske module pred zunanjimi vplivi in omogoči varno in brezhibno delovanje električnega vozila.

Z implementacijo inovacije v proizvodni proces so vzpostavili proces, ki je primeren za uporabo v avtomatizirani serijski proizvodnji z visoko zanesljivostjo doseganja tesnjenja.

Podjetje je prejelo še srebrno priznanje za inovacijo Inovativno preklopno varilno orodje avtorjev Mirana Ferenčaka, Katje Sajtl in Kristjana Kežmana.

Iskrene čestitke inovatorkam in inovatorjem!

Fotogalerija