Arhiv: #vabilo: Načini gradnje in prenove za dosego ciljev evropskega zelenega dogovora: Uporaba ojačanih polimernih kompozitov v gradbeništvu krožnega gospodarstva, 12. 10. 2021, 9.00 – 16.00

Dogodek organizira GZS-Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala.

V prvem sklopu, Pravila igre, bodo predstavili trenutno stanje slovenske zakonodaje s področja FRP materialov v gradbeništvu, izpostavili napovedi Evropskega zelenega dogovora v gradbeništvu, pogledali klasifikacijo in razvrščanje ter področja uporabe FRP v gradbeništvu.

V drugem sklopu, Znanost je povedala, bodo prikazani najnovejši izsledki slovenskih in evropske raziskovalne inštitucije na področju uporabe FRP in reciklatov iz FRP v gradbeništvu, prednosti in varnost objektov grajenih, ojačanih in obnovljenih s pomočjo FRP materialov ter učinkovitost uporabe tovrstnih materialov z vidika varčevanja naravnih virov. 

V tretjem in četrtem sklopu, Iskreno povedano in Prihodnost je krožno in zeleno, bodo osvetlili praktične izzive pri uporabi in proizvodnji gradbenih materialov iz FRP-jev v slovenskih gradbenih industriji. Izvedeli boste, s kakšnimi izzivi se soočajo in kakšni so načrti za prihodnost.

V zadnjem delu, FRP kot zelena in krožna alternativa, pa bodo začrtali razvoj kompetenc in kadrov v slovenskem šolstvu.

Več na povezavi >>>

Fotogalerija