Arhiv: #priznanja: Zlato nacionalno priznanje GZS za inovacije: Orodno jeklo za delo v vročem z izboljšano toplotno prevodnostjo SITHERM S140R podjetja SIJ Metal Ravne d.o.o.

Na podelitvi nacionalnih priznanj za inovacije, ki jih vsako leto podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije, je zlato priznanje prejelo tudi podjetje SIJ Metal Ravne d.o.o. za inovacijo Orodno jeklo za delo v vročem z izboljšano toplotno prevodnostjo SITHERM S140R. Jeklo SITHERM S140R se ponaša s 50 % višjo toplotno prevodnostjo napram standardnim orodnim jeklom za delo v vročem. Orodja za tlačno litje aluminija, izdelana iz tega jekla, zvišajo produktivnost za 10 %, podaljša se življenjska doba orodij, strošek proizvodnje tlačno litih delov pa se zmanjša za vsaj 12 %.

Inovatorke in inovatorji: Peter Kirbiš, Borut Urnaut, dr. Tatjana Večko Pirtovšek, Andrej Vrečič, mag. Darja Oblak, mag. Miran Kadiš, Sašo Mačič, Simon Leskovec, Domen Kosi, dr. Henrik Kaker (SIJ Metal Ravne d.o.o.), Gregor Novak (Talum d.d., Kidričevo).

Iskrene čestitke!

Fotogalerija