SRIP MATPRO na EXPO 2020 Dubaj

21. novembra 2021 je na Expo 2020 Dubai odpotovala slovenska poslovna delegacija, osredotočena na predstavitev slovenske industrije naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne.

V delegaciji je 35 gospodarstvenikov iz 23 podjetij, panogo naprednih materialov pa zastopa strokovnjak za to področje, dr. Bojan Podgornik z Inštituta za kovinske materiale in tehnologije in vodja fokusnega področja jekel in posebnih zlitin v SRIP-u MATPRO.
 
Osrednji dogodek dvodnevnega obiska je bil poslovni forum ADVANCED MATERIALS FOR THE GREEN FUTURE 22. novembra v slovenskem paviljonu.

Govorci iz znanstveno raziskovalnih ustanov in podjetij so osvetlili slovensko industrijo naprednih materialov in tehnično-tehnološke rešitve za pametne tovarne. Predstavili so slovenska razvojna prizadevanja in dosežke na navedenih področjih in poželi zanimanje obiskovalcev foruma. Z odzivom poslovne javnosti so zadovoljni, saj je dogodek pritegnil več tujih potencialnih poslovnih partnerjev.

Organizator delegacije je bila Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), ki bo v prihodnjih treh mesecih organizirala obiske še treh poslovnih delegacij. Usmerjeni bodo v digitalizacijo in umetno inteligenco, lesarstvo ter prehrano in kmetijstvo

Katalog sodelujočih podjetij >>>

Fotogalerija

Fotogalerija