Arhiv: #vabilo: Konferenca V tranzicijo z ambicijo, 15. 12. 2021

Hibridna konferenca z mednarodno udeležbo bo pod naslovom V tranzicijo z ambicijo potekala v Digitalnem inovacijskem stičišču Slovenije in preko spleta od 9.30 do 13.30.

Medtem, ko se slovensko gospodarstvo na novo realnost odziva s sledenjem trendom, njegov prebojni inovativni del pa z njihovim oblikovanjem, tudi slovenski podporni »ekosistem« oblikuje program internacionalizacije in industrijskega razvoja, ki naj povzame in posvoji usmeritve EU za učinkovito podporo gospodarstvu. Besede dneva so zeleni prehod, digitalizacija, trajnost, odpornost, odprtost. Realnost podjetij, ki morajo v tem »novem svetu« zadovoljiti potrebe svojih kupcev ter osvojiti nove, pa je prav v soočanju z nujnostmi in izzivi digitalizacije, uredb za zaščito okolja in zdravja, pretočnostjo transportnih poti, razpoložljivostjo surovin in sestavnih delov, nelojalno konkurenco.

Na nacionalni konferenci o internacionalizaciji in industrializaciji »V TRANZICIJO Z AMBICIJO« bodo o teh izzivih spregovorili predstavniki Evropske komisije, vlade RS in gospodarstva.

Organizatorji konference so Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvo za zunanje zadeve, Javna agencija SPIRIT Slovenija in Gospodarska zbornica Slovenije.

Podrobnejše informacije, program in prijava >>>Fotogalerija