Arhiv: #razpisi: Predstavitev razvojnih spodbud za gospodarstvo 2022, 28. 2. 2022

V ponedeljek, 28. 2. 2022 ob 10. uri, bo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, skupaj z generalnimi direktorji ministrstva na novinarski konferenci predstavil javne razpise za razvojne spodbude za slovensko gospodarstvo v letošnjem letu.

Gospodarsko ministrstvo v teh dneh začenja z objavami prvih javnih razpisov za pridobitev nepovratnih sredstev iz Načrta za okrevanje in odpornost ter drugih evropskih in nacionalnih virov. Objave javnih razpisov bodo sledile tudi v prihodnjih tednih. Na novinarski konferenci bodo minister in generalni direktorji predstavili priložnosti sofinanciranja projektov podjetij v 2022 s področij turizma, podjetništva in internacionalizacije (vključno z digitalizacijo, raziskavami in razvojem, krožnim gospodarstvom itd.), regionalnega razvoja in lesne industrije. Podali bodo ključne informacije, ki jih morajo vedeti podjetja in drugi potencialni upravičenci, da se bodo lahko pravočasno in uspešno pripravili na črpanje finančnih sredstev za gospodarstvo v 2022.

Novinarsko konferenco bodo prenašali preko on-line vladnega sistema za novinarske konference =>

https://www.gov.si/neposredni-prenos/

Po novinarski konferenci bo gradivo z vsemi ključnimi informacijami o objavljenih in napovedanih razpisih objavljeno na spletnem mestu: TUKAJ

Poleg ministra bodo na novinarski konferenci sodelovali:

- gen. direktor Direktorata za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo, Jernej Salecl
- gen. direktorica Direktorata za turizem, Ksenija Flegar
- v.d. gen. direktorja Direktorata za regionalni razvoj, dr. Robert Drobnič
- gen. direktor Direktorata za lesarstvo, Danilo Anton Ranc.

Fotogalerija