Arhiv: #razpisi: Gospodarstvu letos na voljo dobrih 646,5 milijonov evrov, prvi razpisi že objavljeni (novinarska konferenca MGRT)

Podrobnejše informacije  in gradivo s ključnimi informacijami o objavljenih in napovedanih razpisih  so dostopne na

spletni strani MGRT >>>


Na spletni strani je dostopen tudi posnetek celotne novinarske konference.

28. 2. 2022 je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek skupaj z generalnimi direktorji ministrstva na novinarski konferenci predstavil javne razpise za razvojne spodbude za slovensko gospodarstvo v letošnjem letu.

Gospodarsko ministrstvo je v teh dneh začelo z objavami prvih javnih razpisov za pridobitev nepovratnih sredstev iz Načrta za okrevanje in odpornost ter drugih evropskih in nacionalnih virov, ki se bodo nadaljevale tudi v prihodnjih tednih.

Na novinarski konferenci bodo minister in generalni direktorji predstavili priložnosti sofinanciranja projektov podjetij v 2022 s področij turizma, podjetništva in internacionalizacije (vključno z digitalizacijo, raziskavami in razvojem, krožnim gospodarstvom itd.), regionalnega razvoja in lesne industrije. Podali so ključne informacije, ki jih morajo vedeti podjetja in drugi potencialni upravičenci, da se bodo lahko pravočasno in uspešno pripravili na črpanje finančnih sredstev za gospodarstvo v 2022.

Poleg ministra Počivalška so na novinarski konferenci sodelovali: Jernej Salecl, Direktorat za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo, dr. Robert Drobnič, Direktorat za regionalni razvoj, Ksenija Flegar, Direktorat za turizem, Danilo Anton Ranc, Direktorat za lesarstvo.

Fotogalerija