Arhiv: #vabilo: Plastika ni težava, je rešitev! - Dan plastičarjev na Mednarodnem industrijskem sejmu (MIS), Celje, 8. 4. 2022

Mednarodni industrijski sejem (MIS) v Celju je v zadnjih nekaj letih postal največji in najpomembnejši sejem s področij strojegradnje in orodjarstva, varjenja in rezanja v JV Evropi. Namenjen je vsem, ki delujete v teh panogah, predstavlja več kot izjemno priložnost za najhitrejše in najcenejše pridobivanje kupcev iz celotne JV Evrope, za predstavitev novosti, za srečanje z obstoječimi kupci in za primerjavo z vašimi konkurenti.

V okviru sejma bo zadnji dan, 8. 4. 2022, namenjen industriji plastike. Dogodek pod sloganom Plastika ni težava, je rešitev! bo razdeljen na štiri tematske sklope. V okviru teh se bodo govorniki dotaknili tematik trendov, regulatornih ukrepov EU, novosti in stanja na področju polimerne industrije na področju termoplastičnih materialov in tehnologij, kompozitov in elastomerov, pa tudi področja recikliranja, biokompozitov ter sodobnih karakterizacijskih metod, s katerimi lahko odpravljamo napake in optimiziramo proces predelave.

Namen dogodka: Ključni namen dogodka je posredovanje aktualnih informacij in znanja o trendih in novostih na področju polimernih materialov in tehnologij ter mreženje in izmenjava znanj in izkušenj med podjetij iz obravnavanega področja ter raziskovalnimi in razvojnimi institucijami. Poleg tega bi z dogodkom radi osvestili tudi mlade in širšo javnost  o dobrih straneh uporabe plastike, ki jih je bistveno več kot slabih, in zmotni percepciji o plastiki, kot »barabi«. Program nameravajo zato  posvetiti predstavitvi napredka in razvojnih usmeritev na obravnavanem področju.

Ciljne skupine:

  • podjetja, ki predelujejo polimerne materiale (termoplaste, kompozite in elastomere),
  • dijaki gimnazij, tehniških gimnazij in tehniških šol (strojna, kemijska itd.).

Organizatorji: Fakulteta za tehnologijo polimerov, GIZ Grozd Plasttehnika v sodelovanju s SRIP MATPRO in SRIP Krožno gospodarstvo.

Predvideni program dogodka je objavljen v pripetem pdf dokumentu >>>

Fotogalerija