Arhiv: #vabilo: Energetsko podnebni prehod Slovenije – odpiramo javno razpravo, 9. 5. 2022

Strateški svet GZS za energetski prehod vljudno vabi na odprtje široke javne razprave o energetsko-podnebnem prehodu Slovenije, ki bo 9. 5. 2022, od 9.30 do 14.00.
Dogodek bo potekal v hibridni obliki na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana A in preko spletne platforme.

Pomen energetsko-podnebnega prehoda in namen dogodka


Energetsko-podnebni prehod Slovenije v nizkoogljično družbo je največji projekt po osamosvojitvi Slovenije in eden največjih izzivov za slovensko energetiko, gospodarstvo in državljane. Prehod bo celovito spremenil naša življenja, zato je prav, da v tem procesu tvorno sodelujemo ter sprejemamo strokovno utemeljene in realistične odločitve.

Na pobudo Strateškega sveta za energetski prehod pri GZS bomo na dogodku soočili poglede ključnih deležnikov energetsko-podnebnega prehoda: industrije, energetike in civilne družbe, s poudarkom na generaciji mladih. Predstavili bomo primer globalnega interaktivnega orodja za oblikovanje energetsko-podnebne prihodnosti, ki temelji na kredibilnih podatkih in najboljši razpoložljivi znanosti (simulator En-ROADS). Slovenske sektorske strokovnjake bomo povabili, da opozorijo na posebnosti in ključne izzive načrtovanja in uresničevanja energetsko-podnebnega prehoda Slovenije, tudi v luči aktualnih dogajanj.

Podrobnejše informacije o dogodku >>>


PRIJAVA NA DOGODEK
Obvezne predhodne prijave prekospletne prijavnice do petka, 29. 4. 2022.
Število udeležencev v dvorani je omejeno, zato pohitite s prijavami.

  

Fotogalerija