Arhiv: #poročilo: Festival vajeništva na GZS

2. Festival vajeništva je na Gospodarski zbornici Slovenije 23. junija ponovno združil vajence, mentorje in druge predstavnike podjetij in srednjih šol. Dogodek je bil namenjen vajencem tretje generacije, ki vajeništvo letos uspešno zaključujejo. Vajeniška oblika izobraževanja je zahtevna za izvajanje; v zadnjem šolskem letu se lahko vajenci izobražujejo kar v 14 poklicih, ki so izjemno iskani in pomembni.

Mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS, je poudaril prizadevanja GZS za čim bolj trdne povezave med izobraževalnem sektorjem in gospodarstvom. Apel gospodarstva šolam je zato: vztrajajte še naprej! GZS pa se bo zavzemala za to, da bo dualni sistem živel tudi naprej, kar je zapisano tudi v Horizontih prihodnosti.

Ob neformalnem druženju so se predstavile tudi šolske glasbene skupine, v pritličju pa je še vedno na ogled razstava izdelkov, ki so jih naredili vajenci Šolskega centra Škofja Loka pod budnim očesom in ob spodbudi svojih mentorjev. GZS je na dogodku podelila priznanja podjetjem in šolam, ki podpirajo vajeniško obliko izobraževanja, prav Šolski center Škofja Loka pa je prejel tudi posebno priznanje GZS za izjemne dosežke na področju povezovanja šolstva in gospodarstva.

Fotogalerija