Arhiv: #Vabilo 5. mednarodna konferenca Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo

5. mednarodna konferenca Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo

Portorož, 12. do 14. september 2022

Z veseljem vam sporočamo, da Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru v sodelovanju s SRIP – Krožno gospodarstvo, Štajersko gospodarsko zbornico in Kemijskim inštitutom letos ponovno organizira mednarodno znanstvenoraziskovalno, strokovno in razvojno konferenco Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo – TBMCE 2022, ki bo od 12. do 14. septembra v Grand hotelu Portorož.

Okoli 100 udeležencev, številni govorci.

Konferenca TBMCE bo že petič zapored združila predstavnike podjetij, raziskovalnih in izobraževalnih institucij, gospodarskih združenj ter državnih in nevladnih organizacij. Prisluhnili bomo uglednim predavateljem in uživali v pronicljivih vsebinah, ki jih pripravljajo slovenski in tuji strokovnjaki na svojih področjih.

Aktualne znanstvene in razvojne teme.

Teme TBMCE bodo zajele aktualna vprašanja tehnološkega razvoja in odgovornosti družbe na njeni razvojni poti iz fosilnega v obnovljivo, iz linearnega v krožno. Razpravljali bomo o trendih, izmenjevali ideje, delili dobre prakse ter najnovejša spoznanja o tehnologijah in poslovnih modelih za krožno gospodarstvo.

Povezovanje s poslovnimi partnerji.

Najboljši dogodki so tisti, ki omogočajo mreženje ob pogledu na morje. TBMCE je odlična priložnost za srečanje članov SRIP – Krožno gospodarstvo ter druženje gospodarstvenikov, raziskovalcev, inovatorjev, razvojnikov in odločevalcev. Vzpostavljali bomo nova sodelovanja in povezave za prebojne projekte prihodnosti.

Pripravljamo bogat program, ki bo vključeval plenarna predavanja in okroglo mizo, predstavitve znanstvenoraziskovalnih dosežkov in strokovne panelne razprave z uveljavljenimi govorci. Oglejte si ga na spletni strani konference www.tbmce.um.si, za novosti pa nas spremljate na LinkedIn

REGISTRIRAJTE SE TUKAJ! VLJUDNO VABLJENI!

Po uradnem zaključku TBMCE 2022, bomo v Portorožu (Grand hotel Portorož) nadaljevali z delavnico CircLean, katere cilj je deliti izkušnje, znanje in identificirati ključne izzive na področju projektov industrijske simbioze v Sloveniji. Na delavnici bo prav tako mogoče predlagati kako naj Evropska komisija poveča podporo industrijski simbiozi.

CircLean je projekt, ki ga financira Evropska komisija, v želji, da se ocenijo vplivi industrijske simbioze v EU. V ta namen so razvili enotno metodologijo za poročanje o projektih IS, spletna orodja (self-assessment) in znak, s katerim se lahko akreditira podjetja, ki implementirajo projekte IS. 

AGENDA in REGISTRACIJA TUKAJ.

Fotogalerija