Arhiv: Konferenca GOIS: priložnosti in tveganja za obrambno industrijo v spreminjajočem se globalnem varnostnem okolju

Konferenca GOIS: priložnosti in tveganja za obrambno industrijo v spreminjajočem se globalnem varnostnem okolju



Vljudno vabljeni na konferenco z naslovom Priložnosti in tveganja za obrambno industrijo v spreminjajočem se globalnem varnostnem okolju, ki bo potekala 28.11.2022 v Kadetnici Maribor (Vojašnica generala Rudolfa Maistra).

Več o dogodku najdete v nadaljevanju sporočila in prilogi. 

V Grozdu obrambne industrije Slovenije si prizadevajo za krepitev konkurenčnosti slovenskih podjetij s področja obrambe, zaščite in varnosti in sodelovanja z relevantnimi inštitucijami, zato vas vabimo na konferenco, kjer bodo predstavniki državnih, raziskovalnih organizacij ter uspešni podjetniki spregovorili o aktualnih trendih, priložnostih in tveganjih industrije v spreminjajočem se globalnem geopolitičnem, tehnološkem in podnebnem okolju.   

Na konferenci, ki bo potekala v avditoriju Kadetnice Maribor, bosta udeležence uvodoma nagovorila Marjan Šarec, minister za obrambo in dr. Branko Lobnikar, državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve,  o tehnoloških, obrambnih trendih in geostrateških premikih pa  bo spregovoril tudi evropski poslanec, dr. Klemen Grošelj. 

Glavni poudarek konference bo na predstavitvi trenutnih in prihodnjih potreb ter načrtovanih investicij oboroženih in varnostnih sil Slovenije, sodelovanja v EU in NATO, tehnoloških trendov ter programov raziskav in razvoja v Sloveniji in EU (EDA, ESA). Ker sta obstoj in nadaljnji razvoj obrambne industrije za Slovenijo ključnega pomena, tako z vidika nacionalne kot z vidika kolektivne obrambe in varnosti, bomo na panelih diskutirali, kako država sodeluje in podpira slovensko (obrambno) industrijo na tem področju, ki postaja vse bolj prodorna in prepoznavna gospodarska panoga v Sloveniji z visokotehnološkimi rešitvami na globalnem področju, kako temu v tehnološkem in ponudbenem smislu sledijo podjetja in kako tovrstna podjetja pri tem podpira bančni sektor. Poleg opremljanja oboroženih in varnostnih sil za nacionalno varnost je namreč obrambna industrija zelo pomembna za usmerjanje razvoja in zgodnje prihode novih tehnologij v nacionalno gospodarstvo, ki potem prihajajo tudi na civilne trge. Konferenca bo ponudila priložnost srečanja podjetij s predstavniki državnih institucij (B2G) kot tudi spoznavanja in iskanja skupnih interesov med podjetji (B2B). 

PRIJAVA na konferenco do 24. 11. oz. do zapolnitve prostih mest: GOIS: PRILOŽNOSTI IN TVEGANJA ZA OBRAMBNO INDUSTRIJO V SPREMINJAJOČEM SE GLOBALNEM VARNOSTNEM OKOLJU (gzs.si) 

ProgramKonferenca GOIS: Priložnosti in tveganja za obrambno industrijo v spreminjajočem se globalnem varnostnem okolju – GOIS (giz-gois.eu)

Vabljeni!

Pripete datoteke

Fotogalerija