Arhiv: Akademije upravljanja s kadri 2023

AKADEMIJA UPRAVLJANJA S KADRI 2023

Začetek 26. 1. 2023

 

Kraj: GZS, dvorana G

Organizator: IKT horizontalna mreža, soorganizator SRIP MATPRO

Združenje za informatiko in telekomunikacije

Kontakt: Maruša Boh in Mateja Pucihar Baebler, 01 5898 102, marusa.boh@gzs.si in mateja.baebler@gzs.si

 

Pomankanje strokovnjakov prežema že vsa zahodna gospodarstva. Za Slovenijo to žal pomeni odliv doma izšolanih strokovnjakov, ki sledijo boljšim ponudbam in pogojem dela. Za različne slovenske sektorje je pomanjkanje strokovnjakov trenutno največja razvojna prepreka, zato postaja kakovostno in strokovno delo z zaposlenimi ter strategije za zadržanje in privabljanje talentov ključnega pomena. Verjamemo, da lahko tudi v slovenskem gospodarstvu ustvarimo zanimive pogoje za talente in jih zadržimo doma.

Znanja na HR strokovnem področju še posebej primanjkuje v malih in srednjih podjetjih, zato smo pri IKT horizontalni mreži (ZIT) pripravili Akademijo upravljanja s kadri, ki jo izvaja vodilna HR agencija. Akademija je razdeljena na posamezne module, ki bodo potekali v živo na GZS in bodo trajali vsak po 4 ure. Predvidevamo 1 prijavo na podjetje.

Prijavljeno podjetje se mora udeležiti vseh 6 razpisanih modulov:

-        direktor ali lastnik se udeleži prvega modula

-        zadolžena oseba za HR funkcijo se udeleži ostalih 5 modulov.

Akademija je zasnovana tako, da z uvodnim, strateškim modulom, postavi temelj sodelovanja med vodstveno in HR funkcijo. Ostali moduli nadgrajujejo povezane vsebine, zato je ključnega pomena, da se podjetje udeleži vseh modulov.

Prvi modul je namenjen direktorjem in obravnava HR strategijo kot temelj uspešne rasti in poslovanja. Iz manjših in srednjih podjetji je lahko udeleženec direktor ali lastnik podjetja, iz večjih pa po izbiri lahko tudi direktor kadrovske službe.

Ostalih pet modulov obravnava vsebine s področja pridobivanja, zadržanja, mentorstva, napredovanja, nagrajevanja in upravljanja s talenti in je namenjenih tistim v podjetju, ki se ukvarjajo s HR funkcijo.

PRIJAVA - zaradi zapolnitve mest, so prijave zaprte. 

Modul 1: HR strategija temelj uspešne rasti in poslovanja – četrtek, 26. 01. 2023, od 9:00 do 13:00

Zaposleni so ključ do poslovne rasti in uspešnega poslovanja. To je še posebej ključno če rastemo in v okoliščinah, ko se na trgu odvija prava bitka za kadre (sploh ne več samo za najboljše kadre). Ključ do učinkovitega upravljanja s kadri je kadrovska strategija, kjer imajo lastniki in direktorji zelo pomembno vlogo.

Kaj je HR strategija in kako se je lotiti
Največji kadrovski izzivi
Organizacijska kultura kot temelj – kako jo zgraditi
Pregled ključnih HR sistemov
Vloga vodstva pri postavljanju in uresničevanju HR strategije
Ciljna skupina: direktor, lastnik, HR direktor

Trajanje: 4 ur

Modul 2: Pridobivanje kadra – četrtek, 02. 03. 2023, od 9:00 do 13:00

Na trgu dela se odvija prava bitka za kader. Ne govorimo le o vrhunskih strokovnjakih, ampak o kadru na splošno. Opažamo veliko pomankanje in tudi globalno konkurenco, ki omogoča delo od kjerkoli po svetu za vrhunsko plačilo.

Proces iskanja in selekcija kadra
Inovativni in uveljavljeni načini iskanja in pridobivanja kadra
Pomen in gradnja blagovnem znamke delodajalca
Komunikacija in kanali za iskanje selekcija kadra
Vloga in veščine sodobnega HR-jevca pri iskanju kadra
Onboarding proces kadra kot sestavni del dobre sekcije

Ciljna skupina: HR direktorji, Kadrovska funkcija

Trajanje: 4 ur

Modul 3: Mentorstvo za kader – četrtek, 30. 03. 2023, od 9:00 do 13:00

Pogosto se nam zgodi, da je potrebno pri iskanju kadra narediti kompromis, saj ne dobimo vedno človeka z vsemi potrebnimi kompetencami, ki jih za delo potrebuje. Mentorstvo je ena od najučinkovitejših in najbolj uveljavljenih načinov za razvoj kompetenc in uvajanje v organizacijsko kulturo podjetja, ki je ključna sestaniva za zadrževanje kadrov znotraj naših organizacij.

Mentorstvo v branži – namen in vloga
Sestavine mentorskega sistema
Implementacija mentorskega sistema po korakih
Izbira mentorjev in delo njimi
Ključne kompetence mentorjev
Vloga HR službe, vodij in mentorjev

Ciljna skupina: HR direktorji, Kadrovska funkcija

Trajanje: 4 ur

Modul 4: Zadrževanje kadra – četrtek, 20. 04. 2023. od 9:00 do 13:00

Živimo v času, ko zaposleni dnevno dobivajo povabila in ponudbe za menjavo službe. To podjetja postavlja v zelo zahtevno pozicijo. Poleg plačila, so vsekakor pomembni tudi drugi pogoji dela, ki kader motivirajo za ostanek v našem podjetju.

Pomen organizacijske kulture za zadrževanje kadra
Sestavine in gradnja privlačne in učinkovite organizacijske kulture za zadrževanje kadra
Načini in tehnike za zadrževanje kadra
Obvladovanje fluktuacije
Vloga vodstva, HR službe in vodi pri zadrževanju kadra

Ciljna skupina: HR direktorji, Kadrovska funkcija

Trajanje: 4 ur

Modul 5: Napredovanje in nagrajevanje kadra – četrtek, 18. 05. 2023, od 9:00 do 13:00

V organizaciji sta najpogostejši obliki nagrajevanja dobrih zaposlenih napredovanje ali denarna nagrada.  Vendar pa to ne ustreza vedno vsem zaposlenim. Nekateri si mogoče napredovanja sploh ne želijo ali pa jim višja plača ne pomeni dodatne motivacije. Pomembno je, da poznamo potrebe vsakega zaposlenega in prepoznamo, kaj je tisto, kar ga bo spodbudilo in motiviralo, da bo še naprej delal dobro.

Postavljanje ustreznega nagrajevanega sistema za kader.
Napredovanje – kako nastaviti sistem, ki bo kadru v izziv in bo služil kot sestavina zadrževanja našega ključnega kadra.
Sistemi in načini nagrajevanja znotraj branže
Specifike nagrajevanja in napredovanja kadra
Največje pasti nagrajevanja in napredovanja

Ciljna skupina: HR direktorji, Kadrovska funkcija
Trajanje: 4 ur

Modul 6: Upravljanje s talenti – četrtek, 15. 06. 2023, od 9:00 do 13:00

Vsi si želimo, da zadržimo ključne kadre, vsekakor pa je zelo pomembno, da znamo kader tudi navdušiti za napredovanje in osebni ter strokovni razvoj. Ključno je, da znamo tak kader identificirati in ustrezno usmeriti v razvoj veščin, ki jih potrebuje za napredovanje v željeni smeri.

Identifikacija talentov
Proces in načini učinkovite identifikacije
Individualni karierni pogovori in načrtovanje posameznikove karierne poti
Postavitev sistem za upravljanje s talenti
Prednosti in pasti sistema za upravljanje s talenti
Ciljna skupina: HR direktorji, Kadrovska funkcija

Trajanje: 4 ur

Akademijo bo v celoti izvajala ga. Tina Kastelic iz podjetja Kompetenca d.o.o.

Direktorica podjetja Kompetenca d.o.o., strateška HR svetovalka in coachinga z več kot 15. letnimi izkušnjami s področja razvoja kadrov. Različnim podjetjem pomaga pri spremembi organizacijske kulture, uvajanju kompleksnih kadrovskih rešitev (kompetenčni modeli, mentorski sistemi, sistemi nasledstev in nagrajevanja, ipd.). Ima poglobljeno znanje z ocenjevanjem posameznikov in timov. Izvaja številne delavnice s poudarkom na kadrovskih, vodstvenih in socialnih tematikah. Je kadrovski partner za področje SRIP MATPRO, SRIP Top, sodeluje tudi z IKT horizontalno mrežo. Prav tako je bila HR partner znotraj kompetenčnih centrov (KOC) na področju orodjarstva, v zadnjem KOC-u pa za področje IKT. V okviru GRS v sodelovanju z ZIT, je razvila tudi program in vodi šolo za kadrovike. Svoje znanje se pridobila s študijem psihologije, poglobila z NLP-jem (neurolingvističnim programiranjem), zaključila Transakcijsko Analizo, medicinsko hipnozi in psihodramo. Zaključila je tudi Ganaral manager program na IEDC Bled in usposabljanje na področju merjenja učinkov projektov v HR (ROI). Reference: Telemach d.o.o., Microcop d.o.o., Outfit7, Cosylab d.d., Optiweb d.o.o., Iskratel d.d., XLAB d.o.o., Roboteh d.o.o.

POMEMBNO: Prijavljeno podjetje se mora udeležiti vseh 6 modulov - direktor ali lastnik se udeleži prvega modula, zadolžena oseba za HR funkcijo se udeleži ostalih 5 modulov.

KOTIZACIJA

Cena na modul znaša 160 € + DDV (skupaj za celotno Akademijo: 6 x 160 € + DDV)

Člani ZIT in IKT-hm imajo 30 % popust

Člani GZS imajo 20 % popust

Za člane SRIP MATPRO je akademija brezplačna.

Celotna Akademija se bo izvajala na GZS, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana. Če se bo epidemiološko stanje pred izvajanjem posameznega modula poslabšalo, ga bomo izvedli preko spleta.



Fotogalerija