Evropski obrambni sklad: objavljeni razpisi za leto 2024

Ministrstvo za obrambo RS (MORS) obvešča, da je Evropski obrambni sklad objavil razpise za leto 2024. Delovni program Evropskega obrambnega sklada, mehanizma Evropske komisije, v celoti ali delno financira raziskovalne in razvojne projekte na področju obrambnih tehnologij in tehnologij za dvojno rabo.  

Za letošnjih 32 razpisov je namenjenih 1,1 milijarde evrov, od tega 376 za raziskovalne in 722 milijonov evrov za razvojne projekte. Rok za prijavo projektov s strani konzorcijev (praviloma vsaj trije subjekti iz vsaj treh držav EU ali Norveške) je 5. november 2024.  

Neodvisno od roka in narave projekta (raziskovalni ali razvojni) z namenom nudenja njihove podpore prosijo, da jih čimprej seznanite z namero o prijavi. V primeru zaprosila za podporo razvojnim projektom (pri katerih je podpora vsaj dveh ministrstev za obrambo pogoj za prijavo), vas za pravočasno obravnavo prosijo, da jih s projektom seznanite najkasneje v prvi polovici septembra. V nasprotnem primeru pravočasne obravnave ne moremo zagotoviti. 

Prav tako sporočajo, da bodo letošnji informativni dnevi potekali ob sledečih datumih:

·         nacionalni informativni dan bo potekal 23. maja (Ljubljana)

·         uradni evropski informativni dnevi bodo potekali 28. in 29. maja (Bruselj in online); povezava

o    28. maj: predstavitev razpisov in postopka prijave

o    29. maj: dogodek namenjen mreženju in iskanju investitorjev

Prilagajo povzetek letošnjega razpisa in povezave z dodatnimi informacijami:

 

Fotogalerija