Vabilo: Evropski obrambni sklad - Slovenski informativni dan 2024; 23. maj 2024


Evropski obrambni sklad 
Slovenski informativni dan 2024 

23. maj 2024  I  09.00 13.00

V veliki dvorani na Fakulteti za družbene vede,
Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) organizira brezplačen info dan na temo Evropskega obrambnega sklada (EDF) v Ljubljani na Fakulteti za družbene vede, Univerze v Ljubljani, dne 23. maja 2024 od 09.00 do 13.00.  Vljudno vabljeni vsi, ki ste kakorkoli zainteresirani ali pa že vpleteni v tovrstne obrambnovarnostne aktivnosti, da pridobite dodatne informacije iz prve roke. 

 

Evropski obrambni sklad je osrednji in verjetno še najbolj odprt obrambni sklad EU za financiranje različnih inovativnih obrambnih produktov in tudi storitev, zato njegov razpis, ki zapade 5. novembra 2024 in ga  predstavljamo še pred info dnevom, ki ga za nami organizira tudi Evropska komisija v Bruslju. Slovenci pri predhodnikih tega sklada nismo bili preveč uspešni, a so se stvari s sistematičnim in organiziranim pristopom tako ministrstva za obrambo (MORS), kot tudi Slovenskega gospodarskega in raziskovalnega združenja (SBRA) v Bruslju zelo spremenile. To še posebej velja za Slovence rekordno leto 2021. Danes imamo številna slovenska podjetja in tudi inštitute, ki se lahko pohvalijo s partnerstvi v različnih obrambnih projektih, imamo pa tudi prva koordinatorstva projektov, o čemer več tudi na naši konferenci.

 

V programu namenjamo res dovolj časa za temeljito predstavitev EDF razpisa, ki jo bo izvedel predstavnik DEFIS iz Evropske komisije iz Bruslja. Hkrati vas naprošamo, da pripravite vprašanja glede razpisa, in nam jih po možnosti sporočite še pred konferenco na info@sbra.be, da jih lahko predavatelju iz Bruslja posredujemo v naprej. Sporočamo tudi, da nameravamo po nekaj letih ponovno organizirati v Bruslju predvidoma septembra letos predstavitev nekaterih največjih dosežkov slovenskih obrambnih produktov, kar se je v preteklosti izkazalo za zelo dobro prakso in začetek večjih uspehov naših prijaviteljev na EU obrambne razpise.  


Konferenca je
 brezplačna, potekala bo v slovenskem in angleškem jeziku. 

Prijave na konferenco zbiramo na tej spletni strani, program konference pa je na voljo na tej povezavi. 

Lepo vabljeni!

 

Fotogalerija