Obvestila MVZI

 

HEU razpisi za AI in kvantne tehnologije
MVZI je posredovalo informacijo, da je Evropska komisija objavila nov sklop razpisov v vrednosti več kot 112 milijonov EUR iz delovnega programa Grozda 4 (Digital, Industry, and Space) za obdobje 2023–2024, ki so namenjeni predvsem R&I projektom na področju umetne inteligence in kvantnih tehnologij.
Več informacij najdete na povezavi https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/news/new-horizon-europe-funding-boosts-european-research-ai-and-quantum-technologies

Iskanje partnerjev: SAL
Silicon Austria Labs (SAL) išče partnerje, s katerimi bi sodeloval na inovativnih rešitvah za močnostno elektroniko. Trenutno imajo odprta dva projektna razpisa, v naslednjih mesecih naj bi jih objavili še več. Prvi projekt, InnoTract (https://silicon-austria-labs.com/en/forschung/project-calls/innotract), se osredotoča na visoko učinkovite energetske vlečne pogonske sisteme. Z drugim projektom, DC Microgrid (https://silicon-austria-labs.com/en/forschung/project-calls/dc-microgrid), želijo revolucionirati pretvorbo energije z oblikovanjem vsestranskih pretvornikov. Oba projekta bosta potekala štiri leta, za vsakega želijo ustanoviti konzorcij desetih industrijskih in znanstvenih partnerjev.

Fotogalerija