Zbornica osrednjeslovenske regije


VEČ INFORMACIJ

GOSPODARSKI E-FORUM

Vabljeni na

GOSPODARSKI E-FORUM

23.11. 2021 ob 10h


e-forum bo potekal preko orodja Zoom na naslednji povezavi:

https://us02web.zoom.us/j/86958346907

 

Posebni gost:


Franjo Bobinac (Hisense International Co., Ltd)


VEČ 

Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah!

Aktivni član GZS ZOR vabi vse člane zbornice, da se v okviru letošnjega Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah pridružijo zanimivim predavanjem. Zvrstilo se bo kar 18 predavanj, ki bodo zaradi slabe epidemiološke slike potekala online. V bogati ponudbi in raznolikih temah bo zagotovo vsakdo najdel nekaj zase.

Rezervirajte si čas med 15. in 19. novembrom 2021 in se nam pridružite.

Več informacij o dogodkih TUKAJ!

Še posebej vabljeni na online predavanja, ki bodo v soorganizaciji GEA College:
 

  • Ponedeljek, 15.11.2021, ob 17:00 – Predavatelj: Boštjan Špehonja, Tema: Pasti interneta - ONLINE
  • Torek, 16.11.2021, od 17:00 do 18:30 Predavatelj: doc. dr. Brane Bertoncelj , Tema: Notranja prevara: kako zmanjšati njeno verjetnost? - ONLINE
  • Sreda, 17.11.2021, ob 17:00 – Predavatelj: mag. Marko Potokar, Tema: Izzivi preiskovanja varnostnih incidentov s pomočjo tehničnih sredstev varovanja - ONLINE

Na predavanja zgoraj se prijavite TUKAJ. 

FORUM AGENTI MILANO SE VRAČA z B2B sestanki »v živo« - predstavitev  možnosti sodelovanja na poslovnem dogodku v Milanu

Po lanskoletnem premoru bosta Gospodarska zbornica Slovenije in Javna agencija SPIRIT Slovenija, v sodelovanju z diplomatsko konzularnimi predstavništvi v Rimu in Milanu organizirala udeležbo slovenskih predstavnikov gospodarstva na poslovnem dogodku FORUM AGENTI, ki potekal  2. in 3. decembra letos na letališču Malpensa pri Milanu.

Z željo, da bi predstavnikom slovenskih podjetij predstavili možnosti in pogoje udeležbe na letošnjem  dogodku Forum Agenti Milano, vas vabimo na predstavitveni dogodek, ki bo potekal na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani, v ponedeljek, 18. oktobra ob 13. uri.

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVE

 

ODPRT JE JAVNI POZIV "VAROVANJE INOVACIJSKEGA POTENCIALA"

Javna Agencija Spirit je objavila Javni poziv »Varovanje inovacijskega potenciala«. Na javni poziv za sofinanciranje upravičenih stroškov dela raziskovalca lahko kandidirajo mikro, male, srednje in velike pravne in fizične osebe, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo. Prijavitelj lahko kandidira z več projekti, najvišja višina subvencije na projekt je 9.991,90 EUR

Predmet javnega poziva je zagotavljanje obratnega kapitala -  dodelitev spodbud za sofinanciranje upravičenih stroškov dela raziskovalca, ki ga bo prijavitelj navedel v vlogi na raziskovalno razvojni in inovacijski dejavnosti prijavitelja v obdobju upravičenosti stroškov.

Raziskovalec bo moral biti zaposlen za poln delovni čas in 100 % angažiran na raziskovalno razvojnem delu za razvoj novih ali znatno izboljšanih proizvodov, storitev in/ali procesov prijavitelja. Raziskovalno razvojna in inovacijska dejavnost prijavitelja mora biti uvrščena v vsaj eno od prednostnih področij uporabe veljavne Slovenske strategije pametne specializacije – S4 in prispevati tudi k digitalnemu ali zelenemu gospodarstvu.

Na javni poziv lahko kandidirajo mikro, male, srednje in velike pravne in fizične osebe s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirane kot gospodarske družbe (d.n.o., k.d., d.o.o., d.d., k.d.d., SE), samostojni podjetniki posamezniki (s.p.) ali zadruge (z.o.o., z.b.o.).

Možno je pridobiti sofinanciranje več projektov, vendar pa je potrebno za vsak projekt oddati svojo vlogo. Število odobrenih projektov na prijavitelja je omejeno in je odvisno od števila zaposlenih na dan 30. 06. 2021, kar je podrobnejše opredeljeno v točki 5.2. Javnega poziva. Najvišja višina subvencije na projekt je 9.991,90 EUR. 

Rok za oddajo:

  1. rok: od 11. 10. 2021, 10:00  do  15. 11. 2021, 13:00 (CET)
  2. rok: od 09. 05. 2022, 10:00  do  31. 05. 2022, 13:00 (CET)

Več informacij o pozivu:  https://www.spiritslovenia.si/razpis/376

 

PODELJENA PRIZNANJA ZA NAJBOLJŠE INOVACIJE OSREDNJESLOVENSKE REGIJE


Ljubljana, 22.9.2021 – V Domu gospodarstva v Ljubljani je potekala letošnja podelitev priznanj za najboljše inovacije v Osrednjeslovenski regiji v organizaciji GZS Zbornice osrednjeslovenske regije.

Zbrane inovatorje sta nagovorila mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS in dr. Tomaž Kostanjevec, direktor SPIRIT. Strokovni del sta pokrila ga. Lynne Elvins iz podjetja Design Rally iz Anglije, ki je izpostavila, da se Design management uspešno uporablja za inoviranje, saj so vse inovacije in kreacije vedno najprej v naših glavah in g. Klemen Kadak iz PwC Slovenije, ki je predstavil, kako lahko monetizacijo inovacij dosežemo s pilotiranjem skozi oblake inovacij. 

»Delovanje podjetij kaže, da pandemija COVID-19 inovativnosti ni zaustavila. Še več, dala ji je vzpodbudo za prilagoditev na spremenjene okoliščine. Doseganje ciljev, rasti in razvoja podjetja so bile ena plat te inovativnosti; družbena odgovornost za zdravje in pustiti pozitiven pečat v ožjem in širšem okolju pa je bila druga plat. In ne glede na to, ali je podjetje prejelo le pohvalo ali priznanje z bronastim, srebrnim ali zlatim leskom, so za nas vsi zmagovalci. Zmagovalci pa so tudi člani Zbornice osrednjeslovenske regije in ostali gospodarstveniki, ki z svojo aktivnostjo pripomogli, da Osrednjeslovenska regija tudi v letu 2020 ostaja še naprej najbolj razvita regija med 12 statističnimi regijami Slovenije,« pa je izpostavila mag. Marjana Majerič, direktorica Zbornice osrednjeslovenske regije znotraj GZS.

 

Podeljenih je bilo pet zlatihsedem srebrnih in štiri bronasta priznanja ter eno priznanje za prispevek na področju inovativnosti. V nagrajenih inovacijskih projektih je sodelovalo preko 80 inovatork in inovatorjev ter več inovacijskih skupin, kar je izjemni dosežek.

PREJEMNIKI PRIZNANJ ZA NAJBOLJŠE INOVACIJE OSREDNJESLOVENSKE REGIJE ZA LETO 2021

ZBORNIK NAGRAJENIH INOVACIJ

 

Na nacionalni nivo ocenjevanja so bile izbrane tri najvišje ocenjene zlate inovacije:

  • Danfoss Trata, d.o.o. – AB-QM 4.0 - Tlačno neodvisen regulacijski ventil z visoko zanesljivim delovanjem v zahtevnem mediju,
  • Ekoart hiše, lesena gradnja, d.o.o. (IQwood d.o.o.) –  Stroj za izdelavo mozničenih masivnih lesenih sten brez uporabe lepil - IQwood in sistem vzpostavitev lokalne proizvodnje širom Evrope in
  • LEK farmacevtska družba d.d. – Avtomatizacija procesov v analitskem laboratoriju za razvoj biološko podobnih zdravil.

Nacionalna priznanja za inovacije bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 2021 12. oktobra 2021 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.