Novice


Arhiv: Srečanje s podpredsednikom Hanom Zhengom: Zgodovinsko rekordna gospodarska delegacija v koordinaciji GZS

Srečanje med podpredsednico vlade in ministrico za zunanje in evropske zadeve Tanjo Fajon in podpredsednikom Ljudske Republike Kitajske Han Zhengom, kjer so bili prisotni tudi predstavniki gospodarstva, kaže na pomembno vlogo, ki jo ima Slovenija v svetu danes.

Arhiv: ZBOR ČLANOV ZOR: Kibernetska varnost podjetij danes in jutri v praksi

Vabimo vas na Zbor članov GZS, Zbornice osrednjeslovenske regije, ki bo potekal 20. marca 2024. Dogodek je namenjen članom Zbornice osrednjeslovenske regije in je odlična priložnost za izmenjavo idej, mreženje ter seznanitev z aktualnimi temami s področja gospodarstva.

Arhiv: Razpis GZS za najboljše inovacije Osrednjeslovenske regije - Razpis je zaprt

GZS Zbornica osrednjeslovenske regije nadaljuje s projektom Podelitve priznanj inovacijam v regiji

Arhiv: Možnost odziva na Zakon o evidencah

Zaradi številnih pripomb iz vrst delodajalskih organizacij pa tudi podjetij, je ministrstvo za delo odprlo poseben e-poštni nabiralnik, kjer bodo zbirali pripombe in odzive na zakon.

Arhiv: Finančnih pet: Investicije, nepovratni viri, likvidnost in naložbe

Na edinstvenem dogodku “Finančnih pet” so predstavniki partnerskih institucij -Gospodarska zbornica Slovenije - Zbornica osrednjeslovenske regije , Borza terjatev, Slovenski podjetniški sklad, SID banka in Elementum - 21. 11. 2023 razkrili aktualne finančne spodbude in instrumente za uspešno poslovanje podjetij. Investicije, nepovratni viri, likvidnost, naložbe, neposredno financiranje, finančne spodbude in plemenite kovine so teme, ki jih je moderiral glavni analitik GZS, Bojan Ivanc.

Arhiv: Migracije v Evropi lahko predstavljajo priložnost za reševanje pomanjkanja kadrov

Slovenska filantropija je sodelovanju z UNHCR in GZS, Zbornico za osrednjeslovensko regijo, pripravila mednarodno konferenco »Vključevanje prisilno razseljenih in oseb brez državljanstva na trg dela: priložnosti in sistemske rešitve«. Udeleženci panelov so spregovorili tudi o strategiji vključevanja tujcev, ki jo je 9. 11. 2023 sprejela vlada.

Arhiv: GZS za mlade: Kdo bo tvoj podjetniški partner? Odkrij ga z nami!

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) si prizadeva podpirati inovacije in rast mladih podjetnikov ter njihovih idej. V ta namen organiziramo projekt "GZS za mlade: kdo bo tvoj podjetniški partner? Odkrij ga z nami!" za vse mlade in drzne študente, ustvarjalce ter mlade podjetnike v starosti do 29. let. V fazi 1 najprej prijavite svojo idejo, ki jo boste strokovni komisiji predstavili 4. ali 6. 12. 2023.

Arhiv: Serija Online Izobraževanj Sekcije Startup in Scaleup Podjetij!

Serija Online Izobraževanj Sekcije Startup in Scaleup Podjetij!

Arhiv: ENFORCE - Poster

Na voljo so plakati projekta Enforce o regenerativnem turizmu.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.