Mediji

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim inovacijam osrednjeslovenske regije 2023

GZS - Zbornica osrednjeslovenske regije je v partnerstvu z MGTŠ in SPIRIT Slovenija podelila priznanja najboljšim inovacijam v regiji za leto 2023. Podeljena so bila 3 zlata in 8 srebrnih priznanj ter ena prebojna invencija. Tri najbolje ocenjene inovacije ter prebojna invencija bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 19. septembra 2023.

Inovacije so življenjska sila napredka v hitro spreminjajočem se globalnem gospodarstvu. Podjetja se morajo neprestano prilagajati, ustvarjati in preoblikovati, da uspejo v tako konkurenčnem okolju. Gospodarska zbornica osrednjeslovenske se zaveda nujnosti in kompleksnosti tega problema, zato zagovarja kulturo inovacij kot enega izmed temeljev uspeha. S povezovanjem skupne energije naših članov ustvarjamo okolje, ki spodbuja ustvarjalnost, neguje revolucionarne ideje ter podpira razvoj in izvajanje prelomnih rešitev.

Na razpis se je odzvalo 10 podjetij, s skupaj 12 prijavljenimi inovacijskimi projekti. Za podelitev priznanj so se upoštevali projekti, ki so vsebovali kriterij odličnosti in učinkovitosti, ter so bili obenem uspešno uporabljeni v praksi. V nagrajenih inovacijskih projektih je sodelovalo preko 70 inovatork in inovatorjev.

Tri najbolje ocenjene inovacije:

  • Razvoj in implementacija okrepljenega bioprocesa z dohranjevanjem in uvedba perfuzije v predprodukcijsko fazo (iFB), podjetja Lek d.d.,
  • Sugamadeks raztopina za injiciranje: Kompleksna zdravilna učinkovina za prekinitev blokade živčno-mišičnega prenosa po anestezijah, podjetja Lek d.d.,
  • Najtanjša, nosilna, lesena masivna stena brez lepil na svetu, podjetja iQwood d.o.o. ter

prebojna invencijaElektrični voziček Oldi, pomožna mobilna postelja, katere inovator je Alojz Verbovšek,

bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni. Ta bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti, 19. septembra 2023 na Brdu pri Kranju.

Navzoče na dogodku so v obliki okrogle mize nagovorili mag. Marjana Majerič, izvršna direktorica GZS za področje strateškega razvoja in internacionalizacije ter direktorica Zbornice osrednjeslovenske regije v odhajanju, podpredsednica Upravnega odbora ZOR Marta Turk ter vršilec dolžnosti direktorja Direktorata za znanost in inovacije dr. Tomaž Boh

Letošnje podelitve inovacij so potekale v sklopu mednarodne konference o inovativnosti in krožnem gospodarstvu ISPIM, zato se je podelitve udeležilo tudi nekaj mednarodnih gostov..

Katalog priznanj za inovacije osrednjeslovenske regije za leto 2023

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.