Novice


Arhiv: Ob letošnjem razpisu za inovacije v gospodarstvu osrednjeslovenske regije

Letos je prispelo na razpis GZS - Zbornice osrednjeslovenske regije za najboljšo inovacijo v regiji v razpisnem roku 14 vlog. To je sicer manj od preteklega leta, vendar je Mreža za inovativnost pri GZS ZOR razvila v regiji tudi nove oblike promocije inovativnosti tudi z zajtrki s strokovnjaki iz različnih področij, pridružila se je tudi projektu INATRI (ideja, invencija, inovacija), ki spodbuja prijavitelje potencialnih inovacij, k sodelovanju. Mreža za inovativnost pri GZS ZOR spodbujanje kreativne rešitve na vseh področjih od tipično tehničnih do različnih storitvenih dejavnosti ter tistih, ki so naravnane na dobrobit družbe kot celote, a so težje merljive zgolj z dobičkom. Letos 15. aprila je bila prvič organizirana čajanka o poslovnih priložnostih za inovativne z izraelskim strokovnjakom Ofrom Sachsom, kar naj bi postala tudi ena od novih oblik delovanja Mreže za inovativnost.

Komisijo za ocenjevanje inovacij sestavljajo predstavniki Univerze in gospodarstva ter predstavnico društva inovatorjev in Urada za intelektualno lastnino RS. Sodeluje pa tudi specialistko za storitvene inovacije.

Letošnji končni rezultat je naslednji: skupaj smo prejeli 14 prijav od dvanajstih prijaviteljev. Vse vloge so bile ocenjene, končni rezultat glede odličij pa: 3 zlate, 5 srebrnih in 6 bronastih.

Tri najboljše so bila posredovane skladno s pravili na nadaljnje tekmovanje na republiški ravni.

Že tradicionalno razstavo dosežkov na dogodku Izzivi gospodarskega razvoja bo Mreža za inovativnost Zbornice osrednjeslovenske regije letos preselila v Celje. Tam bo ob hkratni predstavitvi inovativnih dosežkov zbornice na področju uvajanja multimedijske podpore projektom Network MEMA in projekt ZRNO ZDRAVJA predstavila na skupnem razstavnem prostoru letošnje nagrajene inovacije na video ekranu. Tako bo več priložnosti za mreženje in nova partnerstva na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju.

Vsem dobitnikom priznanj iskreno čestitamo z željo, da se s svojimi novimi dosežki predstavijo spet naslednje leto.

 

Čas, porabljen za raziskave, ni izgubljen (prirejeno po Sun Cu)

 

Več informacij: Marta Turk /GZS ZOR 01 5898174
Pripete datoteke

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.