Zdravi na kvadrat

Arhiv: BREZPLAČNE DELAVNICE ZA OHRANJANJE ZDRAVJA

 

V vseh zdravstvenih domovih po Sloveniji, v zdravstveno vzgojno centrih (ZVC) potekajo delavnice za ohranjanje zdravja za osebe, ki so do teh delavnic upravičene. Zaposleni so vabljeni, da se teh delavnic udeležijo. Kontakte ZVC najdete tukaj.

V kolikor se v podjetju oblikuje skupina zaposlenih, ki bi se želela vključiti v katero izmed delavnic, kontaktirajte projektno pisarno (zdravi2@gzs.si), delavnico bomo skušali organizirati v podjetju. Za delavnici Zdravo hujšanje in Telesna dejavnost - Gibanje je potrebna napotitev s strani osebnega zdravnika.

KRAJŠE DELAVNICE

        ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG

Problem kroničnih bolezni in pomen zdravega življenjskega sloga za varovanje zdravja

    •        TEST HOJE NA 2 KM 

V podjetju lahko organizirate tudi brezplačen test hoje na 2 km, s katerim se posamezniku določi indeks telesne zmogljivosti, ki ga izmeri za to usposobljeno osebje lahko brezplačno izmeri na preizkusu hoje na 2 km. To je enostaven, natančen, varen in ponovljiv test, pri katerem se na podlagi vaših podatkov (spol, starost, telesna masa in višina) ter časa hoje in srčnega utripa določi vaš osebni indeks telesne zmogljivosti. Na podlagi rezultata vam bodo strokovnjaki svetovali ustrezno telesno dejavnost in vrste vadbe, ki bo izboljšala vaše počutje in zdravje. Preizkus hoje na 2 km je namenjen vsem odraslim (od 20 do 65 let), ki bi radi preverili svojo telesno zmogljivost, še posebej pa tistim, ki imajo prekomerno telesno maso ali pa so nezadostno telesno dejavni. Datume že organiziranih testov hoje v različnih lokalnih okoljih najdete na tej povezavi.

 

        DEJAVNIKI TVEGANJA

Vpliv bioloških dejavnikov tveganja na nastanek kroničnih nenalezljivih bolezni, udeleženci se naučijo merjenja parametrov (krvni tlak, sladkor).


DALJŠE DELAVNICE

        ZDRAVA PREHRANA 

4 srečanja v skupini po 90 minut in 1 15-minutno individualno svetovanje.

        ZDRAVO HUJŠANJE

32 srečanj – 16 90-minutnih srečanj v skupini in 16 45-minutnih srečanj telesne vadbe). Do delavnice je upravičen vsak, ki ima ITM* 27,5 in je ogrožen za nastanek srčno žilnega obolenja in vsak, ki ima ITM 30 in več. Za delavnico potrebujete napotitev s strani zdravnika ali medicinske sestre.

        TELESNA DEJAVNOST – GIBANJE

12 srečanj v skupini – aktiven življenjski slog, priporočila telesne dejavnosti za krepitev zdravja. Do delavnice je upravičen vsak, ki je nezadostno telesno aktiven in, ki je ogrožen za razvoj srčno žilnega obolenja.

        SKUPINSKO ALI INDIVIDUALNO SVETOVANJE ZA OPUŠČANJE KAJENJA

6 srečanj v skupini po 90 min ali 6 individualnih srečanj po 30 min. Do delavnice je upravičen vsak kadilec. V primeru, da se v podjetju nabere skupina oseb, ki želijo opustiti kajenje, lahko delavnico organiziramo v podjetju.

Fotogalerija