Lepota kozmetike

OTROŠKI LOSJON


Kako deluje?

Losjoni za otroke so mešanice olj in vode z drugimi sestavinami, ki dajejo prijeten občutek na koži, barvo izdelka in prijeten vonj. Namenjeni so čiščenju, vlaženju in zaščiti otroške kože in se lahko uporabljajo namesto vlažilnih robčkov za dojenčke. Tovrstni losjoni se lahko uporabljajo z bombažnimi vatami kot čistilno sredstvo pri previjanju ali pa za sproščujočo masažo dojenčkov, saj pomagajo navlažiti kožo. Zaradi njihove nežne sestave in čistilnih lastnosti te izdelke ženske pogosto uporabljajo tudi za odstranjevanje očesnih ličil. 

Otroški losjoni so posebej zasnovani za zelo mlado kožo. V primeru zelo občutljive kože in draženja, pa je na tržišču na voljo tudi mnogo izdelkov, ki ne vsebujejo dišav. Če je koža vašega otroka razdražena, poiščite pomoč pri vašem splošnem zdravniku ali pri drugih zdravstvenih strokovnjakih.

Ali so otroški losjoni varni?

Kot vsi ostali kozmetični izdelki za otroke, mlajše od treh let, morajo biti tudi otroški losjoni ocenjeni z vidika varnosti preden gredo na tržišče, zato starši lahko brez skrbi te izdelke uporabljate na koži vaših najmlajših. Vendar pa se izogibajte uporabi losjonov pri novorojenčkih in dojenčkih, saj se njihova koža še razvija. V tem času je za čiščenje najbolje uporabljati bombažno vato, prepojeno z vodo. 

 

POGOSTA VPRAŠANJA

 

1. Kaj je test alergijske reakcije pri barvah za lase in zakaj ga je nujno izvesti?

Preberite razdelek Barve za lase in alergije.


2. Pri uporabi kozmetike je dobro vedeti


3. Kakšna je razlika med deodorantom in antiperspirantom?

Antiperspiranti so namenjenu preprečevanju znojenja, medtem ko deodoranti pobijejo bakterije in prekrivajo neprijeten vonj z dišavami.