Lepota kozmetike

BARVE ZA LASE IN IZDELKI ZA NEGO LAS

Kozmetični izdelki igrajo pomembno vlogo pri ohranjanju našega zunanjega videza in dobrega počutja. Ko gre za lase, pa naj bodo svetli, rjavi, srebrni ali peščene barve, pogosto lahko sprememba barve las odraža naše počutje in osebnost.

V tem razdelku lahko pridobite informacije o delovanju barv za lase ter šamponov, o pomembnosti  testov na alergije ter se naučite kako jih pravilno izvesti doma in v salonu.

Ali moram biti zaskrbljen/a nad pojavom alergij?

Na milijone ljudi po svetu si redno barva lase. Medtem ko nekateri pri tem nimajo težav, pa manjše število posameznikov razvije alergijo na določene sestavine v barvah za lase. Zelo je pomembno, da pri barvanju las natančno sledite navodilom proizvajalca, ter da izvedete test za alergijsko reakcijo 48 ur pred barvanjem.

Barve za lase so ena izmed vrst kozmetičnih izdelkov na tržišču, ki je najbolj preiskana z vidika varnosti in je podkovana s številnimi raziskavami. Kot za vse ostale kozmetične izdelke je tudi za barve za lase zakonsko obvezno, da ne škodujejo zdravju uporabnika.

Preberite več o varnosti barv za lase, o pogosto uporabljenem barvilu PPD ter o evropskem sodelovanju za vzpostavitev spletne strani »Colour Well, Colour Wise«.

POGOSTA VPRAŠANJA

 

1. Kaj je test alergijske reakcije pri barvah za lase in zakaj ga je nujno izvesti?

Preberite razdelek Barve za lase in alergije.


2. Pri uporabi kozmetike je dobro vedeti


3. Kakšna je razlika med deodorantom in antiperspirantom?

Antiperspiranti so namenjenu preprečevanju znojenja, medtem ko deodoranti pobijejo bakterije in prekrivajo neprijeten vonj z dišavami.