Lepota kozmetike

BARVAJTE SVOJE LASE SAMOZAVESTNO


Med mnogimi uporabniki barv za lase le redki predhodno dejansko izvedejo alergijski test. Raziskava kaže, da več kot tri četrtine (76%) žensk priznava, da testa pred barvanjem ne izvedejo in tako niti ne vedo, ali bi lahko dejansko utrpele neželeno reakcijo. Eden izmed razlogov za to je zelo verjetno nepoznavanje nastanka alergij in posledic. Večina potrošnikov se namreč ne zaveda, da se alergije lahko razvijejo šele po določenem času uporabe in se jim torej ne zdi smiselno opraviti testa  48 ur pred vsako aplikacijo.  

Barve za lase ureja striktna varnostna zakonodaja in so zato povsem varne za uporabo ob upoštevanju navodil in opozoril. Test preobčutljivosti vam bo pomagal identificirati ali ste morda občutljivi na izdelek in ali se vam ob uporabi lahko pojavi nepričakovana alergijska reakcija. 

Kaj pravzaprav je test za alergije?

Pri izvajanju tega testa na predel kože v skladu z navodili proizvajalca nanesete manjšo količino barve za lase, in sicer 48 ur pred aplikacijo izdelka na lase, saj se alergijska reakcija lahko pojavi šele po določenem času. Pomembno je, da testa časovno ne skrajšate, saj lahko v tem primeru zgrešite morebitno reakcijo. Več informacij najdete tukaj.

Začasne tetovaže iz črne kane

(video)

Izdelava tovrstnih tetovaž je zelo priljubljena na turističnih počitniških točkah in kar vsak deseti izmed nas je po takšni tetovaži posegel v preteklosti. Črna kana pravzaprav sploh ne obstaja in ta snov lahko pri nanosu na kožo povzroči nastanek mehurjev in brazgotin pa tudi resnih alergijskih reakcij.

Poiščite več informacij o črni kani in o tem zakaj se je izogibati tukaj.
POGOSTA VPRAŠANJA

 

1. Kaj je test alergijske reakcije pri barvah za lase in zakaj ga je nujno izvesti?

Preberite razdelek Barve za lase in alergije.


2. Pri uporabi kozmetike je dobro vedeti


3. Kakšna je razlika med deodorantom in antiperspirantom?

Antiperspiranti so namenjenu preprečevanju znojenja, medtem ko deodoranti pobijejo bakterije in prekrivajo neprijeten vonj z dišavami.