Inovativna Slovenija

Novice


Arhiv: Dan inovativnosti s podelitvijo priznanj najboljšim inovacijam / OZ Gorenjska

Inovativnost je treba gojiti in organizirati, ker ni samoumevna; odvisna je predvsem od posameznikov, ki (so)delujejo v procesu, mi pa smo tu, da te posameznike nagradimo.

Arhiv: Dan inovativnosti s podelitvijo priznanj najboljšim inovacijam / GZS Severno Primorske gospodarske zbornice

Ajdovščina - Na 23. srečanju gospodarstvenikov Primorske, ki ga je severnoprimorska gospodarska zbornica danes pripravila v Ajdovščini, so na forumu spregovorili o t.i. industriji 4.0 oziroma četrti industrijski revoluciji. V nadaljevanju srečanja so podelili priznanja najboljšim letošnjim inovatorjem v regiji.

Arhiv: Natečaj: DesignEuropa Awards 2018

Zbiranje prijav in nominacij za drugo izvedbo nagrad DesignEuropa Awards, ki jih organizira Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO).

Arhiv: WIPO seminar - Priložnosti za zaščito intelektualne lastnine pri WIPO

Urad RS za intelektualno lastnino vljudno vabi na seminar o različnih možnostih, ki jih ponuja sistem intelektualne lastnine.

Arhiv: Javno posvetovanje: nov inovacijski sklad EU (nizko-ogljične tehnologije)

EU bo del prihodkov iz sistema EU za trgovanje z emisijami (EU ETS) prenesla v nov Inovacijski sklad, namenjen za demonstracijske projekte s področja nizko-ogljičnih tehnologij.

Smo resnično inovativni

V sredo je Gospodarska zbornica Slovenije v partnerstvu z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija dvanajstim slovenskim podjetjem podelila zlato, petindvajsetim pa srebrno nacionalno priznanje za inovacije.

Arhiv: Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij

Med 10 in 12. oktobrom 2017 bo v organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij na Institutu »Jožef Stefan« potekala 10. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij.

Arhiv: Informativni dan za razpis programa Eureka

Ministrstvo za gospodarski razvoj v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije najavlja informativni dan Programa Eureka.