Novice


Arhiv: Sporočilo FURS v zvezi z Zakonom o ukrepih za omilitev posledic dviga energentov v gospodarstvu in kmetijstvu (ZUOPDCE)

Spoštovane direktorice, spoštovani direktorji,

obveščamo vas, da Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) poziva podjetnike in podjetja, ki so prejeli pomoč po Zakonu o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu (ZUOPDCE), da v primeru neizpolnjevanja pogojev za prejem pomoči za gospodarstvo zaradi dviga cen energentov do 10. oktobra 2023 oddajo izjavo o vračilu pomoči prek eDavkov. FURS ima skladno ZUOPDCE podeljeno pristojnost tako za izplačilo energetskega ukrepa kot tudi za nadzor nad vračilom energetskega ukrepa v primeru neizpolnjevanja pogojev.

ZUOPDCE v primeru neizpolnjevanja pogojev za prejem energetskega ukrepa, določa vračilo prejetih sredstev, in sicer na način, da zavezanec vloži izjavo za vračilo, na podlagi katere davčni organ izda odločbo za vračilo prejete pomoči. Zavezanec na podlagi te odločbe vrne sredstva v 30 dneh. Če zavezanec izjave za vračilo pomoči za gospodarstvo ob neizpolnjevanju pogojev ne vloži, lahko FURS izvede nadzor, kot to določa deveti odstavek 2. člena ZUOPDCE.

Več informacij dostopnih na: Nadzor nad vračanjem ukrepa za gospodarstvo za odpravo posledic dviga cen energentov | GOV.SI.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.