Novice


Arhiv: Objavljen nov seznam električne in elektronske opreme, prenosnih baterij in akumulatorjev

Seznam EE opreme, prenosnih baterij in akumulatorjev po kombinirani nomenklaturi, za leto 2022

 

Člane Zbornice elektronske in elektroindustije obveščamo, da Ministrstvo za okolje in prostor, v skladu z drugim odstavkom 2. člena Uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja odpadne električne in elektronske opreme ter odpadnih prenosnih baterij in akumulatorjev (Uradni list RS št. 84/18; v nadaljevanju Uredba o okoljski dajatvi), objavlja podrobnejši seznam proizvodov, ki se razvrščajo v razrede električne in elektronske (EE) opreme ter prenosnih baterij in akumulatorjev oziroma Seznam EE opreme, prenosnih baterij in akumulatorjev po kombinirani nomenklaturi, za leto 2022.

Seznam je osnova za obračunavanje okoljske dajatve za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja odpadne električne in elektronske opreme ter odpadnih prenosnih baterij in akumulatorjev, v skladu z Uredbo o okoljski dajatvi, za poročevalsko obdobje od 1. julija 2022 dalje. Zavezanec za plačilo okoljske dajatve je pravna oseba, ki daje EE opremo ter prenosne baterije in akumulatorje v promet v RS in je proizvajalec EE opreme, pooblaščeni zastopnik proizvajalca iz predpisa, ki ureja električno in elektronsko opremo ali proizvajalec prenosnih baterij in akumulatorjev.

Seznam EE opreme, prenosnih baterij in akumulatorjev po kombinirani nomenklaturi, za leto 2022, vključuje tudi prikaz sprememb seznama glede na zadnji predhodno objavljeni seznam iz leta 2019.

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.