Novice


Arhiv: Vabilo na seminar Novosti v regulativi in tržnemu nadzoru za proizvode na notranjem trgu EU

Zbornica elektronske in elektroindustrije (ZEE) vabi na seminar Novosti v regulativi in tržnemu nadzoru za proizvode na notranjem trgu EU, ki bo  v sredo 17. decembra 2014 s pričetkom ob 9. uri, na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, v dvorani F (medetaža M).

V okviru Novega zakonodajnega okvira je bila prenovljena vrsta direktiv novega pristopa. Prenova vsebuje spremembe pri postopkih ugotavljanja skladnosti in iz tega izhajajoče obveznosti za proizvajalce, zastopnike, uvoznike in distributerje, novosti v pripravi tehnične dokumentacije in novosti v tržnem nadzoru. Za elektrotehniško področje so predvsem pomembne spremembe v prenovljenih direktivah, objavljenih v prvi polovici leta 2014:

LVD - Nizkonapetostna direktiva (DIREKTIVA 2014/35/EU)
EMC - Direktiva o elektromagnetni združljivosti (DIREKTIVA 2014/30/EU)
RTTO - Direktiva o radijski opremi in telekomunikacijski terminalski opremi (DIREKTIVA 2014/53/EU).
 

PROGRAM SEMINARJA:

1. NOVI ZAKONODAJNI OKVIR
2. MODRI VODNIK - BLUEGUIDE
3. IMPLEMENTACIJA PRENOVLJENIH DIREKTIV
4. POSTOPEK UGOTAVLJANJA SKLADNOSTI
5. IZJAVA O SKLADNOSTI
 

Seminar organiziramo z namenom informiranja strokovnega kadra v podjetjih slovenske elektroindustrije še pred prenosom novosti v pravni red RS. Seminar je namenjen vodstvenim in vodilnim delavcem v razvoju in trženju ter ostalim strokovnjakom, ki so kakorkoli povezani z dajanjem izdelkov na trg ali z omogočanjem dostopnost izdelkov na trgu.

Na seminar vabimo tudi druge zainteresirane iz podjetij, ki so člani ZEE. Podrobnosti in prijave na marjan.rihar@gzs.si ali po telefonu 01 58 98 302.

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.