Novice


Arhiv: Ali je moja zamisel le delovna naloga ali kaj več?

Z odgovorom na to vprašanje v širšem kontekstu so se med drugim ukvarjali tudi udeleženci delavnice »Spodbujanje inovativnosti v proizvodnji", ki jo je Sekcija uporabnikov sistemov stalnih izboljšav organizirala 19. marca 2014  v podjetju Danfoss Trata d.o.o. v Ljubljani. Delavnice se je udeležilo  42 udeležencev iz 19 podjetij in ustanov.

V uvodnem dr. Eva Boštjančič s psihološkega stališča predstavila poglede na ustvarjalnost in inovativnost. Sledila je praktična vaja za udeležence po skupinah, v kateri so na hipotetičnem primeru stare pekarne razdelali, kako se lahko deluje ustvarjalno in inovativno pri prenovi procesov in miselnosti zaposlenih.

Gostitelji iz podjetja Danfoss Trata so predstavili dva primera ustvarjalnih zamisli njihovih zaposlenih, ki so bile nato tudi dejansko izvedene v proizvodnem procesu. Sledil je ogled proizvodnje.

V popoldanskem času so strokovnjaki Pro Acta, Domel, Steklarna Hrastnik, Acroni in Šolskega centra Škofja Loka predstavili dobre prakse iz svojih podjetij oz. ustanov na področju ustvarjalnosti in inovativnosti.

Udeleženci so delavnico ocenili kot zelo koristno, tako v pogledu vsebine kot vzpostavitve veliko novih poznanstev ter se v tem vzdušju razšli v poznem popoldnevu.

Več o delavnici bo v kratkem objavljeno na spletni strani. Naslednja delavnica bo predvidoma konec maja 2014. Informacije na marjan.rihar@gzs.si.

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.