Novice


Arhiv: Karierna platforma za zaposlene

 

Gospodarska zbornica Slovenije skupaj s partnerji Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje, Regionalnim centrom za razvoj d.o.o. in Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA izvaja projekt »Razvoj karierne platforme za zaposlene«.

Namen projekta je je razvoj celovitega modularnega sistema prepoznavanja in spodbujanja pridobivanja kompetenc za trg dela, karierne orientacije zaposlenih ter njihovega usposabljanja in izobraževanja v skladu s potrebami gospodarstva.

V okviru projekta bo razvit celovit model načrtovanja in napovedovanja potreb po kompetencah,  izvedena usposabljanja delodajalcev za uporabo modela, izdelan enoten model individualnega kariernega načrta za zaposlene, razvit program usposabljanja za karierno orientacijo ter oblikovani novi programi izobraževanja/usposabljanja na podlagi napovedi potreb po kompetencah.

Projekt se bo pilotno izvajal v regijah Zasavje in Podravje ter preizkušal z vključitvijo petih izbranih podjetij iz vsake regije, predvsem s področja elektronske in elektroindustrije ter njihovih partnerjev v verigi vrednosti. Za preizkus prenosljivosti metodologij in orodij bodo vključena tudi nekatera podjetja iz drugih panog in njihovi partnerji iz njihove verige vrednosti.

Projekt je delno sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada in iz proračuna Republike Slovenije. Kontaktna oseba za projekt je Andreja Sever (andreja.sever@gzs.si, 01 58 98 8235). Več informacij bo na voljo na spletni strani projekta, ki bo vzpostavljena v kratkem.

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, 1. razvojne prioritete: »Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti«, 1.2. prednostne usmeritve: »Usposabljanje in izobraževanje za konkurenčnost in zaposljivost«. Operacijo delno financira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.