Novice


Arhiv: INTERNATIONAL DESIGN THINKING DAY

 Več kot 140 prijavljenih udeležencev iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije in Francije se je udeležilo konference z mednarodno renomiranimi strokovnjaki s področja Design Thinkig-a in treh delavnic v popoldanskem delu.

V uvodnem delu je o projektu DesAlps spregovoril g. Roberto Santolamazza, direktor t2i iz Trevisa, ki je vodilni partner projekta. Predstavil je nadaljne korake projekta - vzpostavitev (brezplačne) platforme o Design Thinkig-u, ter začetek pilotnih projektov  uvajanja metode Design Thinking v MSP podjetja ("open call" v začetku julija, pilotni projekti od jeseni 2018).

G. Marko Hren iz SVRK je predstavil katere možnosti financiranja lahko naša podjetja pričakujejo v prihodnosti, ter poudaril pomen Design Thinking-a pri inoviranju. 

Prof. dr. Jonathan Edelman iz Hasso-Plattner Instituta v Postdamu (vodilnega v Evropi za Design Thinking) je predstavil svoje poglede na metodo in primere implementacij. Poudaril je, da v današnjem času Design Thinking dobiva vse več veljave, ker uvaja empatijo v podjetja in proces inoviranja,ter s tem skrajša in poceni pot iskanja uporabniku najbolj ustreznih rešitev.

Prof.dr. Birgit Schenk je predstavila uspešen, kratek postopek s pomočjo Design Thinking-a, s katerim so iskali rešitve, kako narediti storitve državnih inštitucij bolj prijazne in dostopne ljudem, ter podjetjem. Postopek so razvili v sodelovanju s Fraunhoferjevim inštitutom.

Na delavnicah smo izvedli praktično delo s pomočjo dela metode Design Thinking pri obravnavanju sledeče problematike: prihodnost Design Thinking-a, Design Thinking za trajnostne proizvode in storitve, Design Thinking kot podpora pri prehodu MSP podjetij v digitalizacijo in Industrijo 4.0.

Reportažo z dogodka si lahko ogledate tukaj.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.