Novice


Arhiv: Dan odprtih vrat v Šentjerneju

Uspešno izveden Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva v občini Šentjernej


Preko 120 slovenskih podjetij iz različnih panog po vsej Sloveniji je 28. novembra odprlo svoja vrata in obiskovalcem predstavilo delovne procese, naravo in pogoje dela ter različne poklice v realnem okolju. Podjetja je obiskalo preko 1800 udeležencev – šolske mladine in njihovih staršev, srednješolcev, študentov in iskalcev zaposlitve, ki si želijo novih izzivov.


V okviru vseslovenskega dogodka smo bili iz Zbornice elektronske in Elektroindustrije organizacijsko prisotni v občini Šentjernej, kjer smo pod okriljem projekta SRIP Tovarne prihodnosti izvedli del programa za promocijo tehničnih poklicev.  


Dogodek se je pričel v Osnovni šoli Šentjernej, kjer nas je s toplimi besedami sprejela ravnateljica ga. Nina Šalamon.  Prisotne je nagovoril župan g. Radko Luzar kateri je v svojem nagovoru poudaril pomen tovrstnih dogodkov za nadaljnji razvoj podjetništva v občini in zaposlovanja lokalnega kadra. Iz GZS, Zbornice elektronske in elektroindustirje g. Marjan Rihar se je vsem skupaj zahvalil za pomoč pri organizaciji in izvedbi tako pomembnega dogodka s katerim želimo prikazati priložnosti, ki jih slovensko okolje ponuja predvsem mladim na področju kariernega razvoja in izobraževanja. Na osnovni šoli v okviru tehničnega pouka deluje skupina FLL katera je izvedla predstavitev projekta eKozolec in navdušila z robotom iz FIRST LEGO League s svojimi funkcijami. 


Zbranim osnovnošolcem in staršem so predstavniki iz podjetij L-TEK d.o.o.LOK d.o.o. in PODGORJE d.o.o. predstavili različne poklice. Kot presenečenje je bila izvedena predstavitev najnovejša tehnologija Interneta stvari, katero so lahko mladi tudi sami preizkusili s svojimi pametnimi telefoni.


Nato smo se razdelili v skupine in si šli v podjetje L-TEK d.o.o. in LOK d.o.o., katera dva sta odprla svoja vrata in zbranim predstavila skozi proizvodni proces funkcijo posameznega poklica.

Fotogalerija

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.