Novice


Arhiv: Harmoniziran standard za električno opremo

Obveščamo vas, da je bil na podlagi Izvedbenega sklepa Komisije št. 2019/1956 z dne 26. novembra 2019 v Uradnem listu EU L 306 (z dne 27.11.2019, str. 26–34) objavljen nov seznam harmoniziranih standardih za električno opremo, ki je načrtovana za uporabo v določenih napetostnih mejah ter so pripravljeni v podporo direktivi 2014/35/EU.

Seznam vam je dosegljiv na povezavi in v prilogi v slovenskem jeziku (v PDF formatu).

Naj vas spomnimo, da se od 1. decembra 2018 reference harmoniziranih standardov objavijo ali umaknejo iz Uradnega lista Evropske unije z „Izvedbenim sklepom Komisije“.

Sklice objavljene v okviru direktive 2014/35/EU (LVD direktiva), lahko najdete v sporočilu Komisije, ki je bilo objavljeno v Uradnem listu C 326 (14. 9. 2018) in v novem izvedbenem sklepu Komisije. Zato jih je potrebno brati skupaj, ob upoštevanju, da lahko poznejše odločitve spremenijo že prej objavljeno sklicevanje na referenčni standard.

Komisija bo sicer zaradi lažjega pregleda zagotovila povzetek seznama(ov), vendar bo le-ta imel zgolj informativno vrednost (ne bo imel pravne veljave). Povzetek bo združil sklicevanja na harmonizirane standarde, ki jih je Komisija že objavila v seriji L ali C OJ EU, in seznam vseh referenc, ki še vedno zagotavljajo domnevo o skladnosti (v trenutku objave).

Pripete datoteke

Fotogalerija

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.