Novice


Arhiv: Meritve danes in jutri

Obveščamo vas, da smo pravkar od glavnega organizatorja 39. mednarodne konference »Organizacije na krožišču inovativnosti in digitalne transformacije«, dobili obvestilo, da je konferenca prestavljena na obdobje med 14. in 16. septembrom 2020 in bo v Kranjski Gori.

 

Posvet »Meritve danes in jutri«  bo potekal v okviru 39. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti »Organizacije na krožišču inovativnosti in digitalne transformacije«  predvidoma v torek, dne 15. september 2020 od 9. do 16 ure, v Kranjski Gori. 

 

Posvet je namenjen udeležencem iz gospodarstva in javnega sektorja, ki delujejo na področju meritev, standardizacije, poslovne in operativne odličnosti ter vsem, ki kakovost proizvodov in storitev uvrščajo na prvo mesto.


V dopoldanskemu plenarnemu delu, bodo strokovnjaki predstavili
najboljše prakse iz Slovenije na področju merjenj in pomena meritev v gospodarstvu.

Sledila bo okrogla miza z naslovom »Z razumevanjem meritev, do pravih odločitev« z izzivalnim uvodnim vprašanjem: Ali se poslanstvo meroslovja za segment industrijskih merjenj, ki je v zagotavljanju kakovostnih meritev in primerljivosti merilnih rezultatov procesnih veličin, v dobi vsesplošne digitalne preobrazbe temu primerno spreminja in prilagaja? 

Predvidevamo, da bodo odgovore z vami podelili  
mag. Boris Sovič (predsednik uprave Elektra Maribor d.d.),  ga. Aleksandra Lepenik (direktorica ELPRO Lepenik & Co. d.o.o.), dr. Marta Svoljšak Jerman (direktorica TRKV, Petrol d.d. Ljubljana), dr. samo Kopač, direktor Urada RS za meroslovje in predstavnik zdravstva, skupaj z moderatorjem  dr. Marjanom Riharjem  (Zbornica elektronske in elektroindustrije, Gospodarska Zbornica Slovenije).

Zaključek posveta bo namenjen konkretnim pobudam in dejanjem za interesno povezovanje proizvajalcem in uporabnikov merilnih naprav in sistemov v Sloveniji v obliki sekcije »merilcev« v okviru Zbornice elektronske in elektroindustrije GZS.

Udeležba na posvetu »Meritve danes in jutri« je brezplačna. Udeleženci posveta se boste tekom tega dneva lahko brezplačno udeležili tudi ostalih panelov konference.

Okvirni program konference je objavljen na spletni strani. Na dogodek se lahko prijavite 
preko spletne prijavnice.

Več informacij o samem dogodku dobite preko el. pošte: dominika.rozonicnik@gov.si 
ali T: 01-244-2721.

 Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.