Novice


Arhiv: Povzetek webinarja Kako z digitalizacijo izdelkov doseči večjo prodajo preko digitalnih kanalov

V četrtek, 14. 5. 2020 je pod pokroviteljstvom GZS (Zbornica elektronske in elektroindustrije) potekal že drugi webinar s področja upravljanja s podatki, in sicer z naslovom: »Kako z digitalizacijo izdelkov doseči večjo prodajo preko digitalnih kanalov«.

Cilj webinarja je bil podrobneje predstaviti konkretne razloge za učinkovitejšo digitalizacijo izdelkov, kako lahko Digital hub Slovenija (DIH) s svojim programom digitalnih vavčerjev pomaga slovenskim podjetjem pri procesu digitalizacije in kakšno vlogo ima pri tem ETIM Slovenije.

Bistvena sporočila webinarja so bila:

  • digitalizacija izdelkov je edini način, s katerim se lahko kupca nagovori na takšen način, da se odloči za nakup izdelka,
  • digitalizacija izdelkov je zelo učinkovito orodje, s katerim lahko podjetje svoje izdelke vključuje v distribucijske verige in si tako omogoči dostop do novih trgov in novih kupcev.

Igor Grmc je opisal tudi pogoje uspešne digitalizacije izdelkov, kakšni izzive čakajo proizvajalce na tem področju in kakšni so konkretni pristopi pri obvladovanju tovrstnega izziva.

V drugem delu webinarja je direktorica DIH Slovenije, Katja Mohar Bastar, predstavila možnosti, ki jih ponujajo na področju sofinanciranja projektov digitalizacije.

V tretjem delu webinarja pa je predstavnik ETIM Slovenije Mitja Virant predstavil na kakšen način lahko ETIM standard občutno olajša proces in izvajanje digitalizacije izdelkov. Udeležencem webinarja je ponudil tudi možnost pregleda obstoječe digitalizacije izdelkov in prikaz potencialov pri izboljšani digitalizaciji izdelkov, ki ga omogoča ETIM standard. 

V kolikor vas zanima kaj več nam pišite  mitja.virant@gzs.si in z veseljem vam bomo pomagali poiskati odgovore. Kdor pa je zamudil dogodek si ga lahko ogleda na naši spletni strani ETIM.si.

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.