Novice


Arhiv: »Strateška nabava industrijskih (plemenitih) kovin«

Copy of Zbornica elektronske in elektroindustrije maj 2020 Zbornica elektronske in elektroindustrije

>> Zakaj si vzeti čas in se udeležiti dogodka?

 

Spoštovani!

 

Podjetja v elektronski in elektro industriji so se še pred epidemijskimi ukrepi srečavala z stroškovno učinkovitostjo, odzivnimi časi in kakovostjo proizvodnje in s proizvodnjo povezanih procesov, kakor tudi strateško nabavo vhodnih surovin med katerimi so tudi plemenite kovine (Zlato, Srebro), ki so vključene v polizdelke oz. izdelke v proizvodnji.

 

Pomanjkanje vhodnih surovin (plemenitih kovin) je lahko v negotovih časih COVID-19 za Slovensko predelovalno industrijo usodnega pomena, zato je zelo pomembno, da morajo podjetja v teh panogah bolj kot kdaj koli prej obvladati svoje dobavne verige in stroškovno učinkovitost in s proizvodnjo povezanih procesov »just in time«, če želijo preživeti v zelo zahtevnih razmerah na tržiščih.

 

Se sprašujete, kako pravilno odreagirati v tej situaciji - se umakniti in čakati na boljše razmere ali proaktivno ukrepati z vso možno prilagodljivostjo in pravim učinkovitim pristopom?

 

Odgovor pripravljamo v Zbornici elektronske in elektroindustrije skupaj z našim članom, družbo Elementum, v okviru sistema storitev »član članu«. Družba Elementum lahko v nadaljevanju postane zastopnik interesa članov naše zbornice in drugih poslovnih subjektov na področju nabave vhodnih surovin.

 

>> 2 x 45 min: 9.00 – 11.00 ure:

»Informacije iz prve roke - predstavitev primera«

  • Uvodna predstavitev Elementum, Slovenija
  • Praktična predstavitev primera, ki je bil izveden za slovensko podjetje v letu 2020
  • Makroekonomski kazalci in trendi na področju plemenitih kovin
  • Razprava z vprašanji in priložnostnimi odgovori (moderira dr. Marjan Rihar)

 

Aktualnost dogodka:

 

Na dogodku bodo predstavljene nekatere ključne vzročno posledične zveze na področju plemenitih kovin, makroekonomije in globalnih gospodarskih procesov, ki vplivajo na zalog in razpoložljivosti industrijskih (plemenitih kovin) surovin v tem trenutku in naslednjih obdobjih po COVID-19 pandemiji. Prav tako bodo predstavljene konkretne poslovne rešitve družbe Elementum, ki je v letu 2019 dosegla ekskluzivni dogovor s kovnico UMICORE, preko katere se lahko vhodni material (srebro-Ag) nabavlja po bistveno nižjih cenah, kot na prostem trgu. 

Predstavitev bo izvedel:

Peter Slapšak je od leta 2003 svoje poklicno življenje posvetil financam in od leta 2006 plemenitim kovinam, kjer v podjetju Elementum, kot direktor, aktivno pomaga pri razvoju trga plemenitih kovin v Sloveniji. Z 28, kot tudi z 29 leti je postal 2x zapored najmlajši manager med največjimi 300 podjetji v Sloveniji. Najbolj je ponosen, da je s svojim znanjem pripomogel k internacionalizaciji podjetja v 6 državah in da so slovenski vlagatelji prvi na svetu leta 2010 dobili priložnost, da lahko shranjujejo svoje plemenite kovine v bunkerju, v centralni Švici, kjer je švicarska narodna banka imela spravljene svoje zlate rezerve med 2 svetovno vojno in vse do leta 1960.

Kot je potrebno na pravilni način poskrbeti za um, dušo in telo, tako je potrebno pravilno poskrbeti tudi za lastno premoženje in svoje strategije prilagajati trenutnim razmeram. Z več kot 15 letnimi izkušnjami in z več kot 40 prezentacijami letno želi Peter Slapšak na preprost način približati naložbe v plemenite kovine čim širšemu krogu ljudi, saj je mnenja, da so zanimive in koristne informacije vedno dobrodošle, še posebej, če pridejo ob pravem času.

100% je, da ni nič več 100%, zato izkoristite priložnost zase in za svoje bližnje, ter pridobite informacije iz področja, ki jih preko klasičnih medijskih kanalov ne bi nikoli slišali, prebrali ali prejeli. Običajen odziv udeležencev, kjer je predaval Peter Slapšak je: "Sedaj pa razumem..., to je več kot sem pričakoval."

>> Dodatne informacije:

Dr. Marjan Rihar, direktor Združenja zbornice elektronske in elektroindustrije

T: 01 5898 302,  M: 041 689 667,  E: marjan.rihar@gzs.si

 

>> Prijave na dogodek:

Prijave zbiramo do ponedeljka, 29. 6. 2020, z elektronsko prijavnico.

 

Izvedba bo v fizični obliki, število mest je omejeno. Preostali zainteresirani si boste dogodek lahko ogledali preko webinarja.

 

Vsi, ki se boste udeležili dogodka na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana C, 1. nadstropje, boste lahko tudi aktivno sodelovali v razpravi.

 

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.