Novice


Arhiv: CSES Poizvedba o ustreznosti EMC Direktive

Obveščamo vas, da je center CSES pri Evropski komisiji začel z obsežno poizvedbo o ustreznosti obstoječe EMC Direktive (Direktiva 2014/30/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 26. februarja 2014 o harmonizaciji zakonodaj držav članic v zvezi z elektromagnetno združljivostjo (UL L št. 96 z dne 29. 3. 2014, str. 79)). Poizvedbo izvaja med gospodarskimi subjekti, industrijskimi združenji, organi za nadzor trga in pristojnimi nacionalnimi organi, organizacijami za standardizacijo, laboratoriji in priglašenimi organi. Izvedbeni instrument je zelo obširen vprašalnik, ki pa ga je moč tudi neposredno izpolniti na spletni strani


Želeli bi poudariti, da vam tega obvestila ne pošiljam zato, da bi vprašalnik izpolnjevali (lahko pa seveda ga), ampak kot pomoč pri vašem delu na področju EMC. Iz vsebine vprašalnika lahko namreč posredno dobite veliko napotkov za še kvalitetnejše delo na EMC področju.

 

Na Zbornici elektronske in elektroindustrije bomo tudi do konca leta skušali zmobilizirati glavne akterje na področju EMCD na nacionalnem nivoju (RS), da bomo dobili pregled stanja oziroma ugotovili, kaj posamezne institucije in podjetja delajo na tem področju, s kakšno intenzivnostjo in s kakšnim efektom. Če ste osebno zainteresirani sodelovati pri tej pobudi, prosim za kratko povratno informacijo na zee@gzs.si. Predvidoma bomo nato organizirali krajše srečanje/posvet na to tremo.

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.